Кръстоски при Джерсей

 • N
  Здравей те колеги.Дали някой е пробвал кръстоска между Джерсей и Абердин Ангус.Благодаря ви предварително.
 • M
  колеги някой да продава крави или юници Джерсей или да знае каде мога да намеря
 • S
 • N
  Све преди година взех от Гърция два пърча от породата.Сега само единият е жив,но през зимата все го тресе.Поколението му тепърва ще се доказва.Забелязах че не смърди като нашите при случният период, но е по слабо активен от ББМ.
 • I
  Първите опити са правени през 1953 г. в Нова Зеландия, след това периодично са правени още няколко по света. Резултатите са горе-долу както ги е описал Мирчев. При бик Абърдин Ангус се получават безроги и предимно черни животни. Малките се раждат средно 34-35 кг. Отбиват се на 205-240 дни, като за този период телетата сучат средно 1200-1500 кг., макс. 2100 кг. мляко и достигат 200-220 кг. при около 800-900 гр. дневен прираст. Най-висока е млечността между 55 и 85 -тия ден, увеличава се до третата лактация. За съжаление не дават данни за общата лактация, защото след отбиването не ги доят, вероятно ги пресушават и заплождат.
 • S
  na snimkata s bivolicata tezi telata tam sa to4mo takiva krustoski
 • N
  Живея на три километра от Гърция.Имам човек който ми прави сиренето.От седемдесет кози млякото правим на сирене и не ми стига само за гърците.С биволско не мога да ги науча.Ако може сподели нещо за Англо нобийската коза.Благодаря
 • M
  Малачетата добре се развиват и с козе мляко,но сега не се доят козите.Аз вземах сухо мляко за малачета от фирма Атико,но сме давали 50% сухо,50% от джерсе,но мъжките може и с козе,защото при мен козе мляко не изкупуват.
 • N
  Благодаря.Тези Джерсета ми ги натресе брат ми.Съгласих се само заради мляко за малачетата, че със сто процента изкуствено не ми се получават нещата.
 • M
  Сега ми следи мисълта!Нямам бик и никога не съм имал.Заплождали сме само изкуствено.Нито джерсето е толкова дребно,нито абърдина е прекалено едър.Предполагам не става дума за родопско късорого и разните му там кръстоски.Заплождали сме крави на ПОНЕ трето теле и не сме имали проблем с отелването,но...полза от това няма.Какъвто и да е пола на телето,при всички случаи е за клане.ПО-бързо се угоява,но не се получават главозамайващи резултати и месото не е с кой-знае какво качество.Това е глупава работа.По-добре ако кравите са ти с добра млечност (аз съм доил от крава за лактация по 6т.с масленост 6%)заплождай с вносна семенна течност(работим с ЕАСТРА)и женските продавай.В момента има търсене на джерсета за личното стопанство.Мъжките ги ликвидирам веднага след раждането и поне нямам загуби от мляко и фураж.
 • M
  Аз съм пробвал,какво те интересува.
 • N
  От скоро гледам джерсей.Литературата е едно,вие сте друго.
 • M
  Jerseto e prekaleno drebno , a Aberdin Angus prekaleno edro kak si mislite ,4e shte stane neshto dobro ot krastoskata im .Ne mislq , 4e shte bade dobra krastoska .
 • A
  Eдва ли е просто ей-така, щото в литературата отдавна пише за такива хибриди.
 • S
  Просто ей така ли ги написа тия двете породи.........

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Нов животновъд

Здравейте на всички нов съм в агри. Бг и като цяло съм нов във животновъдството взех си дв...

93 0
P

Отглеждане в обор мнения

Здравейте,моля за вашите съвети. Имам 7дка от които 3,5 ще правя помощно стопанство. Въпро...

302 0
E

Разпределение на пасища

Относно разпределението на пасища,как се разпределя за стопанската година?За стопанската 2...

75 0
A

Стопанска година 20/21г

solun1: На 30.09.2021 г. е края й. Новата започва от 01.10.2021 г.

204 2
N

Централен млекопровод

Здравейте колеги искам да си поставя централен млекопровод. Да ми предложите фирми за монт...

155 0