Отглеждане на камили предимства недостатаци

 • D
  Колеги някои от предимствата ги знам.Камилите са непретенциозни към храната и особенно към вода до 40 дни могат без нея.Млякото също има пазар.Във връзка с изброените им качества саподходящи и за стачкуване.А да допълня когато се ядосат много добре плюят.
 • Каква е цената на камилата?
 • S
  Пиша от името на "юнака". Цената на камилите е една и съща , независимо колко човека ще се обадят. В момента имаме само една женска камила за продажба.
  • К
   Имате ли все още внос или развъдна дейност на камили?
 • M
  Брей,пък никой до сега не се похвали,че си е купил камила!Язък!Ей така за Новата година.Да вземем да му я честитим,да се посъживи малко форума.
 • I
  Продават се бактрийски, но ги потърси сам, защото ако аз се обадя, а след това и ти, цената ще скочи с два бона. Юнакът може две години да не е продал нито една, но ако му се обадят двама за една седмица ще вдигне цената. Пускам ти телефона на лични, че ако се обадят още 5 човека ще станат по 20 бона.
 • I
  а някой знаели от къде може да закупя камили и на каква цена
 • M
  Това тъпо момченце,този пловдивски цървул Бареков,чиито кум беше тогавашният софийски кмет Б.Борисов да вземе едно огледало и да се погледне,а ако не може да намери,нека вземе да погледне един столичен помияр и ще разбере как изглежда!Расовият пес може да умре от глад,но не взема храна от всеки-знае си стопанина.Помияра за залче хляб е готов на всеки да върти опашка и на всеки да се сниска.Докато не изтребим барековщината в нашето общество,все ще сме на този хал!
 • D
  Кучкар благодаря за инфото .Мимо слоновете ще ги напием и ги пускаме на следващата стачка.
 • M
  ухааа несъм единствения дето излизам от релси--аз мисла да се пробвам със Слонове--несе доят,това ми е най големия плюс,а пък тия с месарските цехове шесе истрепят
 • K
  иначе,като бареков,ще се подиграват с земеделците и животновъдите... http://www.vbox7.com/play:0a2403710b
 • N
  хахаха... сега и камили ще отглеждаме Ама няма лошо де.То се е видяло ,че няма да ни бъде само с крави и овце.Аз много пъти съм се замисляла дали да не направя мини зоопарк За сега във фермата имам 15 вида животни.На пролет като си взема пауни и още някой вид пернати.Може да предложа на някое софийско училище да доведът децата да се запознаят с животните и преди всичко с фермерския труд.Нали все пак те са бъдещето на България и някой ден ще ни управляват.Нека знаят за какъв труд става въпрос за да не се подиграват и те с нас както правят в момента управляващите. хаха хайде стига съм мечтала ,а да отивам в обора [:namigvane:]
 • K
  ...
 • K
  ...
 • M
  В Банкя имаше цирков артист,който отглеждаше камили,даже е докарвал на изложбата в Костинброд,но си нямам представа дали още ги гледат.Някога по плажовете като деца сме се снимали,после съм ги виждал из бившият СССР,в Либия и Египед,но на Иванов идеята си заслужава внимание!
 • I
  Лами и алпака има и в България, а в Европа се отглеодат масово. Екзотичните породи тука могат да се използват само свързани с туризма. Трябва цялостно ноу-хау какво да ги правиш, да се обучат за езда, да се направи маршрут и т.н. Две понита в Южния парк вадят пари колкото 200 овце. Вълната на алпаката е много скъпа, има търсене от дизайнери и на много добри цени, но при 5 минути 5 лв. и само 10 "курса" пред деня една лама ти вади за един ден колкото за 1 година от вълната. А на 2-3 лв. днеска в някой град ще направиш 30-40 курса. Може да направите една площ от 5-10 декара във фермата и лека полека ще си направите клиентела от децата в района. Алпаката е за деца, а ламата може да се язди и от възрастен.
 • D
  Иванов аз ги помня докъм 72и73г местеха с тях сондите за последно.Нещо да не знаеш за ламата как може да се внесе от ПЕРУ ли или някъде по близо от южна америка.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Ферма за охлюви

Vili nikolova: Един приятел има ферма и засега е доволен от печалбата

247 2

Ентомофагия

Здравейте! Замисляли ли сте се някога относно това какво ще ядем след 10-15 години? Или с...

253 0

Изкупуване на охлюви за реализация в чужбина

Здравейте! Нов съм във форума и като цяло отскоро обмислям идеята да се занимавам с не6т...

1528 0

Как да създам ферма за охлюви

proba: Здравейте интересува ме как мога да започна да се занимавам с охлюви.разбрах че едно от на...

1732 3

Начинаещ охлювъд

Ivanov_i_brat_my: Разумния човек не се интересува дали в страната има пазар, а дали той може да си продаде п...

7268 1