Защо падат цените на меда в България?

 • D
  Защо падат цените на меда ,в България,като навсякъде растат по другите държави?Тази година започна търговията на 4.20лв/кг,а сега ми предлагат цена 4.оо.Някой чувал ли е за Румен Милев ?Той е търговец на мед с база в с. Масларево.Аз живея наблизо а и имам роднини в това село,та тази година не съм видял едно тенеке да разстоварят,а само варели и цистерни .Какво ви е мнението кой ли му продава мед с варелите на 3.50 дали е някой пчелар от България? Май е някакво менте мед внесено предполагам се сещате от къде(от ембарговия Китай)и после ще го обяви за български мед.И после лошо качество на нашият мед.За тези търговци няма ли МЗХ ,няма ли ДАНС(за корупция по митниците),няма ли проверяващи по качеството на храните?Чух ,че в момента на склад при него има около 500 тона на цена 3 .50.Знаете ,че като излезе поголямо количество мед на ниска цена влачи всичко след себе си надолу.Само ,че това не е мед а подобие.Как ще реагират и дали знаят МЗХ,или ще се направят ,че нищо незнаят за да вземат някой лев за да не им пречат?Мафията си има държава.
 • I
  Здравейте, Не съм пчеларка, но се интересувам от темата. Някой беше писал, че изкупните цени в ЕС са много по-високи. Откъде имате тази информация? Аз преглеждах един пчеларски форум в Англия и там обсъждаха цени от около 2.15 паунда на кг, което е съвсем малко повече от тук. Дали бъркам или тези високи изкупни цени са мит?
 • B
  .....
 • B
  ....
 • B
  Както ви бях обещал...Пращам ви снимки, за да видите как стоят нещата с меда На снимката са Био/мед [:namigvane:] и нормален мед от Франция...Снимани са от рафтовете на над 50 сорта и вносители в един от добрите магазини...!!! Sorry, но не иска да ми качи снимките... [angry] [angri-2] Да хванат да си управят страницата от фермер.бг !!!
 • H
  За нас бьлгарите може и да не е.Ние така или иначе нямаме никаква култура на хранене(кюфте,кебапче,пилешка пьржола).В захаропластиката се използва мед с тонове.Най-вече по нова година и велигден.
 • N
  да не се заблуждаваме колеги,колкото и да е добър меда си остава мед.не е стока първа неоходимост,няма и да бъде...Щом във Франция се намира мед за 2 евро на едро полифлорен и 3.50 акация какво да правим ние с гайдите...
 • H
  А-аа,значи източноевропейски мед,а не мед от"стара планина на бай Иван"например.Защо?Защото бай Иван от Бьлгария никой не го познава,колкото и да си говори,че неговия мед е най-добьр.А и хората на вьн не вярват на приказки,а изкат доказателства и постоянност.
 • B
  Здравейте колеги...Смея да твърдя, че познавам добре немският пазар на хранителни стоки и земеделски продукти...За последните години само 2 пъти съм попадал на Бг/мед, и то мисля, че беше в Био-магазин... По-скоро бих приел, че наистина се използва за подобрител на китайският внос...Преди 4/5 месеца, немските пчелари имаха голяма дискусия по проблеми като- вкарването на китайски продукт, вкарването на подобрители(предполагам, евтин и хубав източноевропейски мед [:namigvane:])и продажбата му като натурален немски... Това си е голям бизнес, и съответно също има черни овце [angry]... Та проблемът беше, че голяма част от този мед при изследванията му показваше наличието на генноманиполирани частици...Проблемът още не е решен напълно, но пък аз си купувам от съботният пазар, където бурканчето е 3-4 евро в повече, но пък лично можеш да общуваш с производителя, а и да го посетиш на място ...100 км са нищо при тези хубави пътища! Обещавм, другият път като видя нашенски мед, да ви кача няколко снимки..!!!
 • S
  направо сме скръб.Захар на 2,40лв пчелен мед на 4лв.За жалост живеем и пчеларстваме в БаЛГАРИЯ.Ние сме търпелив народ и без вазелин не охкаме.
 • H
  Ние с вас говорим на един език.Само,че вие го обяснихте по-подробно.За Гьрция сте почти прав.Но има една подробност.Там производителя си е сложил името на етикета(говорим са хубавия мед,който е по 10евро нагоре)и дьржи на името си.А за тези които изнасят за Германия,мисля,че положението с тях е сьщото(дьржат на името си)иначе едва ли немците,ще копуват от тях.Но аз не написах коментара си за тях.
 • I
  хамилтон не знам от къде ги вземаш тези сведения или гадаеш.Българският мед е един от най–качествените в света.Около 70% се изнася в Германия.Знаеш ли колко анализи му се правят,през колко лаборатории минава за да стигне до германският пазар.Отделно знаеш ли че се използва като подобрител за китайският който влиза на цени под едно евро.Така че не говори глупости.Проблемът е че народа е беден и просто няма вътрешен пазар.А има свръх производство.Когато има сврих производство а няма пазар,прекупвачите те е..т както си искат.Нравът на българинаът е такъв че кооперативи и съдружия с цел реализиране на продукцията е невъзможен.Нямаме силни местни пчеларски дружетва които да се организират да изнасят продукцията направо на германският пазар.Медът докато стигне до крайният потребител минава през няколко ръце.Но основният проблем е че нямаме платежоспособен вътрешен пазар.За разлика от тук,в Турция,Гърция цените са от порядка на 20–30 лв за килограм.В Русия над 40 лв.За разлика от нас тези страни имат огромен и платежоспособен вътрешен пазар.Затова и разликата в цените.
 • H
  Цената пада защото повечето от вас го правят(така да се каже)от какво ли не.А при тьрговията е малко,като при поговорката за мьжкото д--е.
 • D
  Един търговец от Чехия прави проучване за възможноста да се търгува с български пчелари .Търси за 2012 3 тона чист акациев мед и още липов и от магарешки бодил по 3 тона от всеки вид. Цената ще е по висока от това което ни предлагат нашите прекупвачи.Ако има някой сертификат за био производство цената ще е още по-висока.Да не се заблуждават "менте пчеларите",че можете да пробутате разни фалшиви медове(изосуит,захар ,и други ментета с които хранят )Приема се само качествен нектарен мед(естествен природен продукт).Които реши да продава да ми пише.
 • C
  Регион Враца цената на буркан /720-800мл/ мед е 6лв.
 • I
  При нас в Кюстендилско цената на буркан /720-800мл/ мед е твърдо 10лв.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Цената на меда

Velko: При изкупна цена на меда 3 лв на килограм ще си го ям сам

221 2

изкупуване на пчелен мед

Здравейте! Някой може ли да ми каже фирма за изкупуване на пчелен мед край Плевен, Русе, В...

5507 0

Цена на реколта 2016 г.

В.АТАНАСОВА: ДА,ПРОДАВАТ НА 4.20 НО ПЧЕЛАРИ ДО 500 КГ МЕД , ДРУГИТЕ НЕ!

2152 1

По какъв начин топите своя восък?

Atanas90: Колега аз го топя с електрическа стопилка. Ако проявяваш интерес ще я снимам.

4720 3