напояване с разпръсквач

 • K
  Здравейте,\r\nНа ясно съм, че най-ефективният метод за напояване е капковото. Но за момента се интересувам ако напоявам Праз с разпръсквач имали опасност от поява да бастра или друг вид заболяване причинено от дъждуването, или това са просто \\\"бабини деветини\\\".\r\nБлагодаря предварително на всички!
 • K
  Видях в профила ви, че се занимавате с зеленчукопроизводство, затова ще си позволя да ви попитам как извършвате окопаването на праза, когато сте го отглеждали? В смисъл с техника? Каква точно? Как сте го засаждали единично в реда за да е по-лесно да се обработва с машина? Или ръчно окопаване? Аз се занимавам с отглеждането на праз, чисто любителски отглеждам 1 декар и го окопавам ръчно посаден е двойно в редовете в смисъл и от двете страни на реда. Ще съм ви много благодарен ако ми отговорите на въпросите и ми дадете съвети за намаляване на ръчния труд, с използването на подходяща техника и препарати става въпрос за плевелите. Разбира се ще трябва да си закупя вероятно малак трактор, за да окопавам по някакъв начин праза с него. Благодаря ви предварително!
 • K
  Техническа грешка имал съм в предвид „на бастра”, така се изразяват възрастните хора когато част от листата на културата пожълтеят или както Вие го описахте появата на ръжда. Въпросната ръжда с какви препарати се третира? И разбира се благодаря за отговора!
 • V
  според мен освен да си повикаш повече ръжда друга опасност няма,аз съм гледал праз от семка на дъждуване и няма проблем.
 • V
  какво е да бастра?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Q

Отказ от Категория?

Здравейте колеги, бих искал да попитам дали мога да откажа категория която вече имам (ТВК-...

157 0
A

Почвени проби и анализиране на получените данни

За да Ви помогнем да установите, в каква степен това уникално почвено разнообразие се отра...

159 0
A

Инспекция на посевите чрез заснемане с дрон

Събираме точни данни на ниво растение, използвайки високо прецизен дрон с интегрирана мул...

141 0
U

избор на тръбно ролкова поливна машина

Hri100: Аз съм най-доволен от Окмис.Вносител е фирма Новита прим.

219 1
K

Мулчер-тава

Здравейте,колеги! Интересувам се от такъв тип мулчер-тава ,който може да сподели малко пов...

759 0