Да поговорим за АВАСИ

 • K
  INTERESUVAM SE OT 4ISTOKRAVNO AVASI OT KADE IKAK MOGA DA ZAKUPIA RAZPLODNIK AVASI ZA PREPORA4VANE AGNE BLAGODARIA PREDVARITELNO
 • B
  По принцип трябва да може, защото е месодайна и бързо пресъхва след махане на агнето. То почти при всички месодайни породи е така , та да не кажа и при млекодайните
 • W
  е те раждат ли 3 пъти за 2 години като тия френските!щото аз съм бил малък преди 25-30г ама тогава имаше кошари само със шилета без овце за угояване!и май бяха все ФЛАЙШ!
 • I
  Меринофлайш няма от много време, даже в Германия изчезва, замества я мериноланда или както се води по балканите вюртенберг. Много добра овца, не знам защо не се отглежда тука след като е основна порода в Сърбия и бившите югославски републики. Преди време се внесе идно чиско стадо голяма стадо от Германия, но беше за субсидии и после чорбаджията го заряза, не знам колко от него е останало.
 • W
  ама и май раждаха повече от сегмалните!щото през тоталитарно време всичките шилета и агнета за месо бяха от тях!не че търся ама ми е интересно как така се загубиха а се появиха разни френски..........и тем подобни на цени..........!
 • B
  чист меринофлайш надали ще намериш . Аз мисля че причината е самата стрижба ,защото е по-трудна, а и вълната е вече без пари , заради което качество на вълната преди се гледаха предимно,това е мое лично мнение .
 • W
  на мене пък ми е интересно гледа ли някой сега от ония овце "флайш" дето се гледаха в колхоза преди 25г. за месо и вълна!или сега гледат френските само!
 • S
  Виж профила на miroslav_todorov77
 • I
  Потърси из форума, в няколко теми хора са обявявали чисти кочове. А вчера гледах и галерията, там също имаше снимки с обяви, че се продават.
 • K
  kolegi nikoi ne kazva otkade moje dase zakupi majko awassi
 • B
  Побликувал съм снимки преди във форума - на са кой знае какви но гледането им е мнооого голямо!!! Баща ми е с 50 годишен стаж като овцевъд !Аз съм закърмен с овцете от 4 годишен по саи и кошари, но активно се занимавам с тях от 2000 г.Животните си ги гледаме само двамата, без там разни наемни работници !Няма събота , неделя, празници - постоянно при тях !
 • L
  Колега от 90 майки 160 агнета [:namigvane:].Как ви са ти местните с които кръстосваш.
 • K
  махам защото ме улеснява за всички манипулации
 • B
  Според мен за плодовитоста има мнооого фактори които влияят и едната от тях е дали животното е подготвено физически !!!И чак след това идват поред породи , родословия, и т.н. Кръстоските на аваси с местни овце при мен поне дават много добри резултати (искам да вметна че зависи и от годината ).Раждаемоста е поне 80% близнене ! Но пак казвам иска се добро гледане !!! Този месец(без да е хвалба ) от 12 оагнени имам 2 с по 3 , 2 с по 1 и 8 близнекини.При добра година от 90 майки съм достигал до 160 агнета и 11 тона мляко .И не са всички кръстоски на аваси - имам и други но гледам да подържам поне един разплодник със кръв на аваси !
 • I
  Чистопородни има в Куманово, пратил съм ти телефон. Тлъстоопашатите овци са на принципа на камилите, лойта в опашката им е част от обмяната на веществата. Това ги прави много издържливи на всякакви условия и липса на храна и вода. Затова няма как да махнеш опашката, овцата може и да не се гътне веднага, но все ще е с проблеми. Млякото което дават чистите аваси е толкова много, че то компенсира малкото агнета. Доколкото знам кумановските овце дават в Македония и Сърбия по средно 350 кг. мляко със 7 -7.5 масленост, докато единствените аклиматизилани източнофризийски в Хърватска 30-40 кг. вповече, но на 5 - 5.5 масленост и са много по-болнави.
 • L
  kanev_farm70 ти на чистокръвно аваси опашката махаш ли?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

163 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

176 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

292 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

126 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

455 0