Запитване за казус със земеделска земя

 • C
  Миналата година закупих земя която е обработвана от ЗК но нямат договор и на нотарялния акт вземат от мен пише че нямат договор с ЗК нямат и с мен.Днес отивам да се пререгистрирам и ме варнаха защото има застапване (и ЗК я е посочело)има ли право да я посочва даденото ЗК и какви са мойте права!!!
 • УТОЧНЯВАМ лице което ползва чужд имот без правно основание се наказва от 2000 до 10 000 хил. лева глоба.
 • ЗАКОН за собственост и ползване на земедеделските земи ЧЛ 40 ЛИЦЕ КОЕТО ПОЛЗВА ЗЕМЕДЕЛСКИ ИМОТ С ВЪСТАНОВЕНО ПРАВО НА СОБСТВЕНОСТ СЕ НАКАЗВА С ГЛОБА ОТ 2000 ДО 10000 ЗА ВСЕКИ ИМОjavascript:Тjavascript:
 • V
  бравост!
 • Аз направих друго.Без мое разрешение бяха засадили земята ми.Намерих нахалниците и им казах, че ако до седмица не си получа рентата ще хвана двама цигани и ше засипят всичко с отрова.Точно след час ми цъфнаха с парите.
 • C
  Колеги мерси за указанията и съветите.Вече се регистрирах и ми казаха МАЙ месец да направя актоализация на тази земя и работата е готова мерси пак и наздраве.
 • При пререгистрацията си впиши твоя имот който ЗК е дала като техен, след това се обади на тези от кооперацията и им кажи да си направят анекс на землището без твоя имот. Ако тръгне да се доказва кой има право да го обработва ти си си в правото, понеже ЗК няма никакви договори с теб или предходния собственик. А с по нататъшното очертаване на имота за субсидия трябва да се разбереш със ЗК дали ще ти го дадът имота в реални граници или ще го комасирате на друго място.
 • Доколкото разбирам и дума не може да става за регистрация като земеделски стопанин- тъй като регистрацията захочва от първи март!ЗК не може да е регистрирала имота по Наредба 3 тъй като за самата регистрация в земеделската служба се изисква правно основание,доколкото разбирам няма пречка Вие да бъдете регистриран като земеделски производител по въпросната Наредба на база документа Ви за собственост!Имам съмнения обаче,че ако има разпределени масиви за ползване в съответното землище и бившият собственик на земята не е подавал декларации по чл.69 а Ви я е продал имота който сте придобили е бил разпределен и ЗК го ползва на пълно правно основание!Моля уточнете повече!
 • V
  абе приятелю, отиваш в коопрацията и казваш (ама само веднъж)колеги купих тази земя и искам да я обработвам ако се разберете ОК,ако ли не отиваш в Общинска служба земеделие и казваш искам да чертая. те откъде знаят къде е чертано-явно играят в системата.ако ти откажат напърво време ги заплаши ,че ще направиш оплакване до държавен фонд земеделие,РА и квото се сетиш още ако откажат-явно са много навътре с кордата и направо пиши оплаквания, пък и едно бързичко дело можеш да заведеш.местата им почти сигурно ще истинат, но най-вероятно ще кандисат по рано Успех и не се отказвай.пиши как са се развили нещата.
 • V
  абе приятелю, отиваш в коопрацията и казваш (ама само веднъж)колеги купих тази земя и искам да я обработвам ако се разберете ОК,ако ли не отиваш в Общинска служба земеделие и казваш искам да чертая. те откъде знаят къде е чертано-явно играят в системата.ако ти откажат напърво време ги заплаши ,че ще направиш оплакване до държавен фонд земеделие,РА и квото се сетиш още ако откажат-явно са много навътре с кордата и направо пиши оплаквания, пък и едно бързичко дело можеш да заведеш.местата им почти сигурно ще истинат, но най-вероятно ще кандисат по рано Успех и не се отказвай.пиши как са се развили нещата.
 • V
  прав си колега най-добре е да се разберат по човешки плаща извършените операции и си продължава отглеждането на каквото ще. и ако иска където ще.ако не иска някъде си точно трам където си му е нивата. а до колегата/колежката силви 11 договора е подписан с предишният собственик, следователно урежда отношенията между стария собственик и арендатора/наемателя и не съществува начин тази тежест да се прехвърли върху новият собственик освен ако той не желае това-а случая явно не е такъв. пък като не знаете нещо недейте да давате лъжовни съвети. аз заради такива съвети бях стигнал до съда за същото нещо само, че от обратната страна бяхме уж комасирали доброволно землището бях си посял аз, обаче дойде новият собственик и каза искам си земята и съдията каза ами като си е негова ще я освободиш и хубаво че човека излезе човек та ми плати разходите,а можеше и да не го прави, кво като имаш договор с някого върви го съди за пропуснато ползи ако искаш.
 • Здравейте. Да се включа и аз в казуса: Според мен господина, ако е имал намерение да си работи земята след закупуването, е трябвало да отиде и да се обади в кооперацията, която я е обработвала до момента. Явно в тоя район се работи с договори за наем, а не за аренда и всяка година се е преподписвал. Може би така са си помислили и в кооперацията, след като никой не ги е предупредил, че има промяна в собствеността. Щом не се е обадил на никого новия собственик, редно е да изчака тая стоанска година да приключи и тогава да си вземе земята, след като се уговори с кооперацията къде ще му я дадът.В този случай ще разпише договор за наем за една годинаи няма да я декларира той, а кооперацията. Ако въпреки всичко държи той да си я декларира и да се регистрира с нея да си плати обработките по сеитбата или за оран, в случай че му я дадът на друго място на угар. Трябва да има разбирателство между колегите, независимо кой колко земя работи 5 дка или 50 000дка.
 • S
  До Велимир Дончев Колега,колкото и да спориш по въпроса ,купиш ли зем. земя която има вписан аренден договор в служба вписвания и има клауза-при промяна на собственоста договора продължава до изтичането му-ти без анекс от арендатора този договор не можеш да го развалиш-освен в случай на неизплащане на рента.Незнам от кога се заминаваш със земеделие но ще ти кажа само ,че преди години в тези отношения имаше коректност между колегите.Сега съдилищата са заляти с дела именно заради проблеми от този род. А до ЛУД УМОРА НЯМА - това са вариантите и се прилагат масово-включително и от мен.
 • Когато някой купува имот с тежест си носи последствията и задълженията.друг е въпроса, ако арендатора е благосклонен и двете страни се споразумият.
 • Аз лично отивам в ЗК и си искам рентата предварително ако откажат вариантите са няколко: 1.Палиш си тракторчето и си я изораваш. 2.Изчакваш да наторят,напръскат и отиваш да си я жънеш/ако искаш можем да им платиш разходите ,ако ли не да те съдят/ 3.Ако имота е над 20-25дка 3 вариант не ти го препоръчвам.
 • V
  колеги, не съм много убеден че сте прави. в една конституция пише, че частната собственост е неприкосновена. когато закупиш земя и тя е в договор за аренда има няколко варианта. 1.купуваш земята и я оставяш да я рабори арендатора-рядко прилагано като се има предвид колко е арендата 2.купуваш земята и забиваш колчетата предупреждаваш арендатора да не влиза и ако е извършил някакви дейности-оран сеитба и т.н.т. плащаш по пазарни цени които не трудно да се попресметнат нарича се плащане на незавършено производство взимаш GPS засичаш границите и чертаеш-ако има подписан договор за наем/аренда или каквото и да било то е с предишният собственик да се разбират с него ако искат да го съдят бесят за краката или каквото им доиде на ум. третият вариант които е най-човешки(важи само ако и едните и другите са хора)оставяш ги да си завършат производството, а те ти плащат субсидиите от това по добри съвети не мога да дам а там дето някой разправяше, че арендата се прехвърляла и върху следващия собственик-пробвайте да го докажете в съда-ще имам аз нотариален акт и някой ще влезе без мое съгласие да ми обработва нивата щот имал договор с някого си не е познал ижовката и на боровец.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

28 0

Фермер, оправете си сайта

proba: Fermer, пуснахте новината, но вижте какво сте написали: ""Навес не се изисква само за пас...

136 0

ФУ за ЗП

ciko: da sama si otgowori ,kogato e zakrito ili obosobeno mqsto se iziskva kasow aparat.mojesh b...

264 2

Какво прави БАБХ, под ръководството на Д. Илиев?

Zevs: Съществуват глупости, които е способен да изкаже само глупак, Подобно на това същество И...

368 1

Прекъсване и възобновяване на дейност и субсидии

proba: Питай министъра Порожанов на МЗХ. С тях комуникацията е жестоко ограничена. Не обичат да...

469 3