Какво ще стане с фермите 3-та категория след 31.12.2011г.

 • R
  Моля запознати колеги да коментират какво очаква фермите 3-та категория,ако не могат да се модернизират до 31.12.2011г.
 • M
  Колежке, бил съм на толкова много протести и митинги че толкова "коса по главата нямам". Понякога има обективни и субективни причини да не се присъства на подобни мероприятия. Според мен друго е по-вожо,да се внимава в деня на изборите.
 • Защо 3-та категория фермери да участват в протеста? Никой не повдига въпроса за техните интереси, напротив даже се радвате от това, че те ще бъдат затворени. По-горе в постовете ви бях предупредил, че ще останете малцинство и никой няма да обърне внимание на 200 човека. А сега си спомнете стачките от миналите години, когато излязохме всички заедно и успяхме да извоюваме исканията си. Докато вие чакате с нетърпение да затворят 3-та категория, мислейки си че тогава всички пари ще отидат при вас, управляващите се радват, че показаха на цяла България, че недоволни са шепа хора, които дори не знаят какво искат.
 • Гледам родното знаме развяваш постоянно и не че има нещо лошо в това ама ми се иска да знам ТИ днес беше ли на протеста или от дома си на топличко подкрепяше баламите дето мръзнаха там?
 • J
  за себе си съм решил да правя отглеждане на телета за месо. Ще заплождам с месодайни породи и ще оставям телетата да сучат свободно. На повечето крави ще оставя по две телета (ще си купувам кафяви телета). кравите няма да ги храня като за мляко а с по намалени дажби като лятото основно на паша. Притеснява ме само дали за фермите които не са за мляко важи нитратната директива. Колеги важи ли за телеугоителите нитратна директива.
 • Най -добре стойте си в къщи на топло при жените , щото ако бяхте днес дошли на протест пред МС щяхме да сме хиляди като тутунджиите и можеше на някой да му пукне и за вас.Ама нали все чакате някой друг да я свърши...
 • M
  Даааааааааа въртим сучем и все стигаме до прослувутата българска максима която я ненавиждам а именно, "Не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле". Трябва да призная че Иванов в тази тема прави учудващи за мен писания . Разделят ни и за да ни владеят, даже не ни и разделят ние сами си го правим и си страдаме и ще страдаме от това. Докато гледаме само за собствената си "черга" ще стигнем там където ни се полага. Скоро /като закрият фермите 2 и 3 категория/, ще дойде ред и на ферми подобни на зоровата, тогава и Бойко неможе да го спаси /той все пак не е супермен да се бори с огромните американски и европеиски"инвеститори"/. Ще си станем държава на работниците под чужда шапка и за това сме си виновни ние, щом ни пречат фермите не 1ва категория. Сами си се самоизяждаме. И сега г-н Зоров изкопува мяко от всякъде, от Софииско, Видинско и къде ли не, и като не останат крави от къде ще копува? Нали си имаа 1600 крави, защо изкопува "мръсното" мляко на колегите? Родолюбието ни стига само до емоцията на омраза след като сме гледали филм подобен на "Време разделно", и до тук, след няколко часа сме обзети отнова от завист и стремеж да се изядем един друг. Жалко за България.
 • Колеги, на стачката трябва да се повдигне въпроса за фермите 3-та категория, в противен случай ще загубим 80% от кравите в България, а на тяхно място ще се настанят американски инвеститори с огромни ферми и тогава ще кажем СБОГОМ НА БЪЛГАРСКОТО ЖИВОТНОВЪДСТВО И ЗДРАВЕЙ ГМО!!! Американският посланник много ясно каза, че като се освободи пазара за мляко, тоест да няма конкуренция, са готови да инвестират в производство на мляко в България. По този начин ще създадат монопол, а ние ще си купуваме тяхното мляко и няма да имаме право да се оплакваме, че ни е скъпо.
 • M
  Колеги,напомням ви,че на 10 Март от 10часа в зала 6 ще се проведе дискусия точно по тази тема.
 • N
  "Ето това сме Българите. Позволяваме да ни вземат и малкото което ни е останало.Всеки успял гледа само за себе си.Всеки по-малко успял гледа в паницата на успялия.Не сме единни,в това ни е проблема.Позволяваме да ни манипулират и разединяват.Трябва да се вдигнем всички не само земеделските производители,защото всеки който живее в България е заинтересован да се запази земеделието в страната ни.Нека на всички протести излизат всички независимо в каква сфера работят.Нека сме единни и защитаваме не само собствените си интереси ,но и интересите на останалите си събратя." Това е мнение на един мой чичо който е на 70г. и все още продължава да работи и да вярва,че все някой ден България ще се оправи.
 • Не е виновен ЕС за затварянето на българските ферми, вината е в нашето правителство, което защитава чужди интереси и се оправдава с ЕС. Нали виждате какво става с тютюнопроизводителите, а сега вижте видеото за бъдещето на нашите ферми на WEB TV , стр.3 ( Българските ферми трябва да фалират според Герард Креберс )
 • N
  Ще видим на 8.03 колко сме единни.
 • Радвам се, че виждаш нещата по този начин. Ето защо трябва да сме единни и да се подкрепяме, без значение каква категория ферми имаме. Давам ви за пример тютюнопроизводителите- въпреки забраната на ЕС пак взеха субсидии и са освободени от данъци. Бяха единни и постигнаха целете си!
 • N
  Иванов,аз казах, че ще се боря да направя нещо повече от това което имам в момента,а не че ще гоня да насигна Зоров и хората изградили ферми с присвоени пари и подквепата на високостоящи хора.Все пак не мога са се надбягвам с бързия влак....
 • M
  Колега,нитратната деректива е само част от проблема на фермите трета категория,пък и не само трета.Има много други изисквания,които са приети без ясно осмисляне на проблемите,които ще възникнат.Безспорно една част от колегите са изпълнили предписанията и са категоризирани,като първа група,но не са малко и тези,които няма да могат да се включат във времето.Замислял ли се е някой на къкво се обричат тези хора,а това са български граждани и когато става дума за хиляди българи не може да се твърди от един български министър,че видите ли тяхната съдба за него е без значение,защото мин.на земеделието не било социални грижи.То е ясно,че не е социални грижи и не би следвало да е,но не е и министерство на земеделието и какво още там беше.Ако трябва нещо в земеделският сектор да се закрива,то първо и безусловно е точно това министерство,като пряк виновник за ситуацията в сектора.Три агенции по земеделие,животновъдство и по храните са достатъчни.И нека не се перчат с добрите резултати в зърнопроизводството,защото заслугите най-малко са на министерството,пък и всички знаем,че такива години са една на двадесетина.
 • C
  Здравейте колеги, мисля, че не сте запознати с проблема по нитратната директива. България има гратисен период до 2013г. всички ферми да бъдат в съответствие с европейското законодателство в областа на опазване на водите от нитратни замърсявания.Сега ще затворят 3та кат а след 2013г останалите.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

210 1

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

289 9

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

136 1

Влизане в чужд имот, отъпкана пшеница

Веселин: Към полицията задължително. Подадохте ли и за предишните случаи? Трябва да ги регистрирате...

283 2

СПЕШНО!!! Подвеждаща информация/измама

За първа година съм земеделец.Наясно съм със селективните и с тоталните хербициди,но нямам...

697 0