Как да разбера дали е бременна зайката?

 • Z
  Здравейте! Днес пуснах зайката при мъжкия заек обърнаха се 3 пъти и я преместих. Та въпросът ми е как да разбера дали е заплодена преди 30-тия ден за да не съм чакал напразно толкова време. Благодаря предварително!
 • И
  Добър ден имам заек белгийски великан как мога да разбера дали е бремена недава да пипам корема и ме хапи.
 • G
  Вече от година и половина намам малки зайчета. Зайците не заждат поради незнам каква причина . Моля за съвет. В момента имам зайка която трябва да роди но вече се бави с 2 дена.ПОМОЩ.
 • М
  Здравейте . Преди 4 дни заека обърна зайката няколко пъти но днес забелязах че отново утърква брадичката си във хранилката . Възможно ли е да не е хванала
 • V
  При "Войната за тоалетната чиния" най-вероятно аборт! на две седмици я обарваш внимателно но не между задните крака а просто по корема. започваш отзад напред. зародишите са подредени като броеница и са големи колкото дребни орехчета. доста са по еди от фекалиите и не могат да се сбъркат. ако не си сигурен около 20 ден и дете ще ги усети. случвало се е да опипвам зайкиня и на 25 ден, и никога не съм предизвиквал аборти. просто трябва да се пипа внимателно.
 • Z
  А,ако я пусна в по напреднала бременност кокво може да стане?
 • J
  Здравей, колега може да пуснеш зайката при мъжкия но само на 5-6 ден.
 • Z
  Някъде бах чел,че когато минат 5-6 дена от разплода да пусна зайката отново при мъжкия и ако го отбягва и го хапе то значи е заплодена.Това правилно ли е да се прави или по някакъв начин ще навреди на зайката.
 • D
  Между 13 до 15ия ден след разплода се проверява дали женската е заплодена. Правиш го като поставяш зайкинята на маса, изчакваш да се успокои и внимателно прокарваш ръката си по дължината на корема й. Между двата крака задни пипаш много нежно и леко корема. Ако зайкинята е бременна, би трябвало да усетиш зародишите, които имат форма на съвсем малки топченца. След 15тия ден да не го правиш в никакъв случай да не предизвикаш аборт! Успех!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Търся зайцевъди по мярка 6.1-био 2014/2020

Привет колеги.Ние отглеждаме зайци и кандидатсвахме по марка 6,1 през 2015год. Бяхме вписа...

35 0

Умряха ми зайчета на 10 дни

Здравейте! Имаме малки зайчета-6 на брой (Белгийски великани),родиха се на 6 ти , живи и з...

89 0

Заек - очна инфекция

Здравейте, имам домашен заек, на който едното око започна да сълзи. Предписаха ми капки Ци...

213 0

Пазар за зайци

: Боримес изкупуваха зайци.

1433 1

Пазар за зайци

Здравейте, колеги искам да попитам дали някой знае някъде в Русе и региона да изкупуват за...

698 0