Agri.bg
2 Вход
затвори ×

Влезте в Agri.bg

за да използвате пълните функционалности на сайта.

или

Грешен потребител или парола

Забравена парола?

Нямате профил?

Регистрирайте се тук
Новини Най-Важното Agri.bg TV Агро Борса Форум Съвети Техника Имоти Работа Фирми Личности Снимки Библиотека Анкети
Agri Подкаст< Подкаст Facebook Facebook
LinkedIn
Youtube Youtube
Spotify
Instagram
TikTok
Бюлетин Бюлетин Summit Awards Животновъдство за пример
НАЧАЛО ФОРУМ Земеделска техника Трактори
ОТГОВОРИ

Съвет за трактор, балопреса и роторна косачка.

• K
    koko

17.11.2014

Привет колеги! Занимвам се с животни и ми писна, когато дойде време за събиране на сеното да ме лъжат. Искам да си взема трактор, който ще използвам предимно за балиране и косене. Ако е и с челен товарач ще ми е още по полезен във фермата. Насочил съм се към трактори от рода на болгарите (като мощност и цена). Ще съм безкрайно благодарен за всякакви съвети за марки, тъй като досега несъм имал трактор и несъм много наясно какво точно ще ми върши работа. Предварително благодаря за съветите и отделеното време!

11817

• Коментари по темата
    Новите отгоре Първите отгоре
  • V
    veseliakat

17.11.2014

Вземи си тк80 5000 лв, един мотокарен повдигач и го приспособи за бързо прикачване отпред на болгара- 1000 лв,една косачка може и втора употреба дойцфаар за 1500 лв и РУЛОНПРЕСА CLAAS между 6000-10000 и сеносъбирач италиански с метличките тип ВЧС 1500 лв и спокойно ще косиш,събираш балираш товариш возиш и складираш 200 дка люцерна САМ !!! Повтарям всичко сам без ничия помощ! Казвам го от личен опит!!!
  • K
    koko

17.11.2014

Сеносъбирач имам самоходен на BCS и съм много доволен направо мете и не оставя и сламка след себе си. Косачката не е проблем. Несъм наясно само с трактора и балопресата. Намерил съм един болгар с челен товарач, който доста ми хвана окото. А за сламопресата ще ми е по удобно да е за малки бали, тъй като имам ФГФ в което пускам балите цели и е много удобно. Благодаря за съвета.
  • F
    fermer29152

24.11.2014

Колега ,послушай Веселяка относно големите бали. При малките бали ще имаш допълнителни разходи за прибиране и търсене на работници. Аз също се занимавам с животновъдство. На ден балирам 30 ролон бали прибирам ги, фолирам ги и ги подреждам съвсем сам като разхода ми е единствено 5 л. нафта.
  • K
    koko

25.11.2014

Благодаря за съветите! Има доста време докато почна да прибирам люцерната, така че ще обмисля по сериозно и този вариант. Но питането за трактора и косачката остава на дневен ред. Само балопресат ще е под въпрос
  • S
    sumshi

25.11.2014

Колега, зависи колко крави гледаш и какво ти е необходимо.
  • K
    koko

26.11.2014

Засега гледам 50 (крави, юници и телета) и 80 овце. Но идеята ми е да ги увелича. Обработвам около 200 дка люцерна и около 300 дка ливади. На година прибирам около 12 000 - 14 000 от малките бали. И аз несъм много наясно какво точно ще ми е необходимо затова ще съм благодарен и за вашите мнения и съвети. Писна ми да ми извиват ръцете. Като ми окосят и е готово за балиране имат работа и неискат да дойдат или ми казват високи цени. Твърдо съм решен от тази година да не се моля на никой. Парите, които давам за косене и балиране за една година ще са толкова, колкото да си купя техниката. Благодаря предварително за съветите и за помоща да взема правилното решение.
  • S
    sumshi

26.11.2014

Kолега и аз скоро купувах техника,но питай и стари трактористи.И аз ходих и питах и взех ЮМЗ.Само да е от новият модел с големите кабини,защото те са с 2 съединителя а това е най важното.Тези трактори са по здрави и по икономични от БОЛГАР.
  • V
    veseliakat

27.11.2014

ха къде ги видя тия два съединителя, ако говориш за силоотводния вал съединител то и старият си го има
  • B
    baraban4oskt

27.11.2014

Естествено , че ще е по-икономичен като е по-слаб.. И ТК80-то е по икономично от Т-150 ама не оре същото ,нали... Пък два съединителя ,в смисъла на новите двойни съединители, на ЮМЗ няма и няма и да има...
  • V
    veseliakat

28.11.2014

Имам два тк 80 и две ЮМЗ , ма си ме кефят Болгарите ,изобщо не горят много на коситба събиране и балиране с роторна балопреса среден разход 4 литра на астрономичен час , вярно и на двата болгара правих диференциали ама не е кой знай ква философия без да свалям кабината и то САМ !Иначе само газ, а за Т150 и такова имах 5-6 годинки и го палех на скорост на баир като ЮМЗ ама за косене и балиране много са ми 17 литра на астрономичен час
  • K
    koko

28.11.2014

Вчерса един приятел ми каза, че болгара по лесно изключвал от юмз-то в наклоните и спирачките му били по капризни. А и каза, че задницата на юмз-то била железна. Вярно ли е и според вас с кой от двата ще ми е по лесно да се науча, като се има в предвид, че несъм се качвал на трактор? Малко ме е шубе ако в някой наклон ми изключи с балопресата, а нали съм неопитен още.
  • T
    todor77zagov

28.11.2014

Болгар
  • B
    baraban4oskt

28.11.2014

Вчерса един приятел ми каза, че болгара по лесно изключвал от юмз-то в наклоните и спирачките му били по капризни. А и каза, че задницата на юмз-то била железна. Вярно ли е и според вас с кой от двата ще ми е по лесно да се науча, като се има в предвид, че несъм се качвал на трактор? Малко ме е шубе ако в някой наклон ми изключи с балопресата, а нали съм неопитен още. Тоя твоя приятел му кажи и ,че на болгара е желязна.На всички трактори е от метал.. Няма лош трактор, има идиоти каращи определени трактори по ТКЗС-арски начин и после се пораждат слухове и легенди за това на кой кое било капризно.Ако изброа е м/у болгар и ЮМЗ то е ясно кое е правилното ,ама все пак майстори в тая страна много.....
  • K
    koko

28.11.2014

Ако изброа е м/у болгар и ЮМЗ то е ясно кое е правилното ,ама все пак майстори в тая страна много..... Да ясно е че всеки има някакви предпочитания към определена техника. И ако на вас ви е ясно, кой е правилния избор, на мен не ми е. Точно затова питам и съм благодарен на всякакви съвети. Така че ще ми е полезно вашето мнение и за кой от двата модела е вашия глас? Благодаря предварително!
  • B
    baraban4oskt

28.11.2014

Ако изброа е м/у болгар и ЮМЗ то е ясно кое е правилното ,ама все пак майстори в тая страна много..... Да ясно е че всеки има някакви предпочитания към определена техника. И ако на вас ви е ясно, кой е правилния избор, на мен не ми е. Точно затова питам и съм благодарен на всякакви съвети. Така че ще ми е полезно вашето мнение и за кой от двата модела е вашия глас? Благодаря предварително! И двата трактора са си хубави.Болгара като му сложиш нормално управление за да не трябва да си културист(което на ЮМЗ-то пак трябва да се сложи ) и като имаш един хубав чешки електромотор и имаш перфектен трактор.От два дена тука ми разправят болгара колко лоши скорости имал... Нищо му няма на болгара.И скоростите му са читави и диференциалите.И ние сме разцепвали заради диф. ,но както колегата каза - всичко можеш да си правиш и дори леко наддигайки кабината - без тя да се сваля.Имай предвид ,че повечето диференциали ги хвърля щото ги карат с каквото масло им падне.Повечето дори и не са чували за Нигрол и не сипват такова руско диференциално масло(тъмно и гъсто като смола) и после веднага наежени колко лош бил болгара.
  • Абонирайте се за нас във Viber
1 2 3 Следваща> Последна >>

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Още теми от Трактори

V
vasyl marynov

Трактор TYM 754

Tedi Taushanova: щом са корейски значи са много здрави

70 1
С
Сергей

Резервни части за верижен трактор TL45?

Поздрави на всички от Словакия! Все още имаме български трактори ТЛ-45, но нямаме резер...

82 0
Г
Георги Георгиев

Стържене от скоростната кутия

Здравейте колеги. На Беларус 952 при включване на ниски от редуктора (малкия лост) се чува...

101 0
D
Daniel

Навесна система

Камен: Здравеи да става два са на4ините

166 2
А
Александър Цветков

Трактор без документи. Покупка, продажба...

Eli Vitanova: Купувате си трактора с договор за покупко-продажба, с описание на рама, шаси и т.н. За тра...

571 2

ФОРУМИ

• Пшеница
  • Ечемик
  • Царевица
  • Слънчоглед
  • Рапица
  • Ориз
  • Други зърнени култури
  • Всички
  • Крави
  • Овце
  • Кози
  • Прасета
  • Зайци
  • Птици
  • Охлюви, червеи, буби и др.
  • Всички
  • Домати
  • Краставици
  • Пипер
  • Картофи
  • Зелеви култури
  • Бобови култури
  • Лук, Праз, Чесън
  • Други зеленчуци
  • Всички
  • Праскови и кайсии
  • Дини и пъпеши
  • Ябълки и круши
  • Череши и вишни
  • Ягоди, Малини, Къпини
  • Лозя за десертно грозде
  • Лозя за винени сортове
  • Други овощни и лозарски
  • Всички
  • Грижи за пчелите
  • Пазар на пчелния мед
  • Субсидии за пчеларство
  • Всички
  • Био производство
  • Агроекология
  • Билки и лечебни растения
  • Всички
  • Трактори
  • Комбайни
  • Почвообработваща техника
  • Сеялки и посадъчни машини
  • Пръскачки и торачки
  • Косачки и балиращи машини
  • Транспортна техника
  • Специализирана техника
  • Всички
  • Торове - зърнопроизводство
  • Торове - зеленчуци и плодове
  • Течни торове
  • Препарати - зърно
  • Препарати - зеленчуци, плодове
  • Всички
  • Субсидии
  • Проекти и Еврофондове
  • Закони и наредби
  • Инвестиции и Бизнес планове
  • Всички
  • Актуални цени на агро-стоки
  • Животът на село
  • Фермер търси жена
  • Фермерски рецепти
  • Фермерски хобита
  • Пътешествия и туризъм
  • Дом и семейство
  • Домашни любимци
  • Политика
  • Теми, написани на маймуница
  • Предложения по сайта
  • Всички
ПОДАЙТЕ СИГНАЛ ДО РЕДАКЦИЯТА НА

Новини

16.05.2025 Вижте окончателната ставка по преразпределителното плащане 15.05.2025 Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане 13.05.2025 Официално: Без санкции за подадени заявления за директните плащания след 15 май 13.05.2025 Пчелар: Образоваността на много пчелари е на ниво нула 14.05.2025 ДФЗ изплати над 31,7 млн. лева на производителите на протеинови култури
16.05.2025 Вижте окончателната ставка по преразпределителното плащане 13.05.2025 Пчелар: Образоваността на много пчелари е на ниво нула 12.05.2025 Илия Проданов: Или намаляваме рентите, или продължаваме да сме неконкурентни 15.05.2025 Предложение: Занемарените овощни градини да бъдат изключвани от подпомагане 12.05.2025 Овощар: От Карпатите до Бяло море няма плодове тази година
За нас Автори Реклама Контакти
Условия за ползване Политика за поверителност

Последвайте ни:

Facebook Youtube Бюлетин

© 2007- 2025 Agri.bg | Всички права запазени

Agri Gate Media

Водеща медийна компания в сферата на селското стопанство!

• Аgri.BG Националната мрежа за селско стопанство.
  • Tractor.BG Българският портал за селскостопанска техника.
  • AgroPazar.BG Специализиран портал за агрообяви
  • Bager.BG Специализиран интернет портал за строителна техника в България
  • Darik.BG Новини от България и света

Очаквайте скоро!

Достъпът до профилите в Agri.bg временно е ограничен.

Работим върху тяхното подобрение.

Абонирайте се за бюлетина на Agri.bg

Абонирайте се за ежедневния бюлетин на Agri.bg, за да научавате най-актуалните новини, анализи, интервюта и видео репортажи от аграрния сектор.

Чрез абонамента ще получавате и информация за важни предстоящи събития в бранша.

Най-важното Моите новини

• Фермер: Има предизвикателства в пазара на млечни продукти,  но който се труди – успява - Agri.bg

Фермер: Има предизвикателства в пазара на млечни продукти, но който се труди – успява

• Колко печели фермер, отглеждащ ябълки в Полша? - Agri.bg

Колко печели фермер, отглеждащ ябълки в Полша?