Търся съвети за тревният райграс за пасане на животни. Помагайте колеги!

 • S
  Някой запознат ли е с тревният райграс който се сее за пасене на животни или за косене.Моля ако някой има познания за този райграс да пише кога се сее,на животно по колко се пада,каква е цената на семето.Благодаря предварително
 • B
  тревните смески със СЗУ дали ще могат да бъдат засяти? Благодаря в аванс. в Пловдивско смятам да пробвам напролет.
 • D
  МИРЧЕВ
 • M
  Колега,засей си тревна смеска и си гледай живота.Сяли сме пасищен райграс и вложихме повече труд и средства,отколкото за нещо по-разумно,но какво да се прави и аз се минавам по някога.Сее се пролетта,като изисква много добра подготовка на почвата,валиране и редовно поливане.Без поливане не пониква задружно.Първата година е желателно само да се коси,а за изпасване се използва в следващите години.Не бих се захванал повече с подобно начинание.
 • V
  Кой райграс, англииският го пишат , че издържа на поливни площи до 100 години и е изключително добър за пасане. доколкото съм си чел уроците италианският и френският по нестават за изпасване а по скоро за косене.Пък аз да ви кажа ,че на поливни площи всяка трева става за всичко особенно ако я наториш . Само, че къде поливни площи за треволяци по добре да садиш чушки впрочем сигурно и при нас ще дойде. като знам как колегите животновъди вият на умряло юли и август в сухите лета вярвам, че може да поливаме пасища.
 • D
  По времето на соца сяхме райграс,но трудно го прибирахме с комбайните за семе.Тогава го изнасяха на вън.Чувам че го използвали за озеленяване на паркове,спортни терени и т.н.За животните била жилава трева в прясно състояние.Трявбало да се коси и балира исушена.
 • чувал съм че дава хубави добиви
 • E
  Семената се продават от варненска фирма. Имат магазин за цветя в Кауфланд Горна Оряховица. Като се влезе в магазина, веднага вляво. Торбите са по 10кг. Сее се от май до септември. Понеже семената са дребни, изисква се много добра подготовка. Трябва да се валира. Бих искал да видя посева, след като поникне - обмяна на опит.
 • S
  Търновския регион,еми щом влиза по 3,5к.г в декар доло горе за около 20 поне за сега,тя тази смес кога се сее пролетник ли е вие от къде я купихте вашата.
 • E
  Това е готова смес. Цената е за сместа, но е съвсем ориентировъчна, по памет. Има няколко разновидности на тази смес, например за по-влажни места и др. Семената са словенски. Ако ми кажеш за какво количество и за кой регион, мога да дам повече информация.
 • G
 • S
  мерси за инфото,от къде ги взе тези семена неможе ли да се сее само детелина и райграс мен ме интересува за пасене на крави те тези 10лв.кл.общо за всичките ли са.
 • E
  Колега, миналата есен засях тревна смеска от пет компонента - два вида райграс, бяла детелина, тимотейка и власатка. Смеската е предназначена за косене или изпасване. Към настоящия момент редовно е поникнал само райграса. Малко ме притесняват другите компоненти, защото още не са поникнали, но ще почакам още молко да се затопли и тогава ще реша какво да правя. Посевната норма е около 3,5 кг/дка. Цената е грубо около 10 лв/кг. Казват, че се коси два-три пъти на сезон, а трайността на посева е около три години. По-скъпо излиза от люцерната, но казват, че е по балансирана като хранителна стойност на фураж. Подобна смеска, но с малка разлика в компонентите сяхме на софийското летище като декоративен посев. Това се намира от източната страна на сградата на терминал 2. Ходих по-късно да видя посева, но общо взето не ми хареса - имаше петна без растителност, останалият изглеждаше вяло. Отдавам го на сухото лято на 2009г и на почвата върху която сяхме - насип. Има различни видове смески, за различни нужди - за фураж, за декорация, за игрища, за овощни градини и др. Надявам се да съм бил полезен.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Таблица за препарати

Дайте някоя таблица на български за съвместимост на фунгициди и инсектициди. Бях намерил е...

89 0

Микрорастения и регистрация като земеделски прозиводител.

Здрваейте, занимавам се с отглеждането на микрорастения и по-точно на слънчоглед, репички,...

167 0

Кое, кога , как в оранжерията?

Здравейте! От късна пролет на 2020 имаме оранжерия и сега за първа година ще я под...

129 0

Охлюви и плужеци

земеделеца: Начи имаш няколко възможности, - пепел, натрошени черупки от яйца, стърготини, натрошени м...

291 4

Капково поливане

Здравейте, Моля за помощ при избора на помпа за капково напояване. Разполагам с 3200 мет...

466 0