Мярка 112 и отглеждане на орехи

 • P
  Поздрави на всички . \r\n Имам следния въпрос : Колко земя трябва за първоначално кандидадстване по мярка 112 за отглеждане на орехи и с колко трябва да се приключи мярката . \r\n
 • D
  При кандидатставане по мярка 112 трябва ли да са засятизасадени културите които образуват тез 4 ИЕ. Всичките теми сам прочел във форума, но само това условие не ми е ясно. Зависи от датата на подаване и зависи от културата!Примерно ако си с пшеница и подадеш проекта юли месец(и ги имаш 4-те единици естествено) ти идват на проверка след подписване на договора демек поне 2 месеца след подаване на документите.Съответно това е септември,ти си ожънал и те ще видят черна угар изорано място.Същото е и със зеленчуците ако проверката се падне октомври-ноември пак ще видят същото просто замерват парцела и това е,ако са трайни насаждения може да се пише в намерение за засаждане а може и да е вече съществуваща овощна градина например.
 • M
  При кандидатставане по мярка 112 трябва ли да са засятизасадени културите които образуват тез 4 ИЕ. Всичките теми сам прочел във форума, но само това условие не ми е ясно.
 • D
  Юли ще е
 • G
  кога ще отворят приема защото вече никои не знае по график е на27 но няма заповед на министъра а тя трябва да е 14 дни по рано,
 • E
  За да направите 4 ИЕ са ви необходими 14 дка орехи, за да стигнете до 12 ИЕ - още 30 дка.
 • C
  За 112 мярка с орехи или лешници,бадеми,кестени кандидатстване се стартира с 4 икономически единици, т.е. 13 дка са достатъчни. Орехите трябва да са засадени и може да се ползват такива, ако има вече създадени. При проявен интерес и за повече коректна информация на тел.0898 695710.
 • N
  Колеги имам един прост въпрос преди 4-5 години баща ми направи градина 120 дка орехи , но доста разсад измря присаждале сме на няколко пъти и от 1200 дървета сега са някъде 800 , може ли да участвам по същата мярка с тази зема , ако ми се даде под наем с договор или не става , тъй като вече са се получвали субсидий няколко години и се води на баща ми ?
 • P
  Хм, не се ли започва с 4ИЕ което 13дка орехи и да се утроят до края 39-40дка?
 • B
  Почваш с поне 15дка и ги правиш поне 41дка. (4,5 ИЕ в началото до 12,5 ИЕ в края, ИЕ - икономичски единици) При още въпроси: направо на мейла: busari@abv.bg Успех.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Някой има ли идея какво се случва с подмярка 6.1 млад фермер?

dakis: Има предварителен ранкинг на сайта на дфз

667 1

Агроаптека по Еврепейска програма ??

Има ли възможност за подобно финансиране ?

572 0

Относно подмярка 6.1(млад фермер)

fermer123: Здравейте, Относно подмярка 6.1(млад фермер), някой знае ли как мога да разбера дали всич...

518 2

Мярка 9

За подпомагане могат да кандидатстват признати групи и организации на производителите, кои...

617 0