Проблем със заек - парализа

 • S
  здравейте, имам проблем с едната зайка - роди преди 8 дена но от 2 дена задния и крак е като парализиран, държи го във въздуха и куца на 3 крака. иначе яде и кърми зайчетата . молбата ми е ако някой знае нещо по проблема и неговото решаване да сподели. изчетох наличната ми литература но не открих болест с подобни симптоми. благодаря предварително.
 • Й
  Здравейте хора, От снощи заекът ми тепери .. Какво да правя?
 • M
  Здравейте моля ви отговорете ми на въпроса защо зайкатами куца.Начи аз отидох при един човек и и ми даде един заек но мисля че катоя взех от него беше здрава нямаше и нищо занесух я у нас направих и клетка сложих и малко слама върви люцерна и водичка но катоя сложих ватре тя не помръдва аз помислих че я страх и я оставих насаме и на следващият ден взимам едно от мойте зайци слагам го в д-р клетка и взех и нея слага и нея но катоя сложих и гледа нещо занася си крака аз зимзм я потърсих на крака и дало има не що но не намерих и на следващият ден хадих при нея и тя започна да куца повече кажете ми какво дава направя.
 • K
  Видях че си от Перник.Поинтересувай се каде ви е ветеринарната лечебница и я заведи да я види и лекар ако искаш.При мен се е случвало вече няколко пъти да водя някой по-ценен заек за оперативна намеса при ветеринар и са се оправяли.
 • K
  хВАЩАШ ЗАЙКАТА НА НЯКОЯ МАСА-МОЖЕ И С ЧУЖДА ПОМОЩ.оБРЪЩАШ Я ПО ГРЪБ.Започваш да опипваш крака при всички свивки и по лапата и търсиш рана или вътрешно подуване.Средата в която живеят зайците не е много чиста и при наличието на дори и малка раничка за няколко дни започва да набира и гангренясва.Ако се усъмниш че има рана натискаш и чоплиш с пръст да започне да излиза бело-сива пастообразна маса.Това е загнояване.Щом е само единия крак е добре защото имаш база за сравнение със здравия крак.Трябва да пипаш здраво и да не мислиш че я боли защото тя и без това е болна.Ако намериш рана пиши да ти кажа как да я закрепиш докато отгледа поне зайчетата защото тези рани ,ако е рана се лекуват доста трудно.СЛЕД ЦЯЛАТА ПРОЦЕДУРА ОСТАВИ ЗАЙКАТА В КАСЕТКА ИЛИ ОТДЕЛНА КЛЕТКА ДА СЕ УСПОКОЙ И СЛЕД 5-10 МИНУТИ Я ПУСНИ ЛЕКО ПРИ ЗАЙЧЕТАТА В НАЙ-ОТДАЛЕЧЕНОТО ОТ ТЯХ МЯСТО.Успех
 • R
  Ето и решението на проблема ти... www.bonapeti.bg/collection/?receipt=6098

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Д

Зайци

Колеги с каква ваксина ваксинирате, зайците, че в селото започнаха да умират. Или дайте с...

308 0
Г

Търся зайцевъди по мярка 6.1-био 2014/2020

Привет колеги.Ние отглеждаме зайци и кандидатсвахме по марка 6,1 през 2015год. Бяхме вписа...

559 1
К

Умряха ми зайчета на 10 дни

Здравейте! Имаме малки зайчета-6 на брой (Белгийски великани),родиха се на 6 ти , живи и з...

489 0
С

Заек - очна инфекция

Здравейте, имам домашен заек, на който едното око започна да сълзи. Предписаха ми капки Ци...

568 0
V

Пазар за зайци

: Боримес изкупуваха зайци.

2423 1