Избор на GPS показващ реални граници на нивите

 • S
  Зравейте колеги искам да попитам за някаква GPS система кадето показва реалните граници на нивите ако знаете нещо пишете
 • I
  И аз се бях запътил да си купувам GPS, на инвестицията ми се видя твърда голяма. Позаинтересувах се по-подробно и в крайна сметка се оказа че един читав прецизен GPS с допълнителен софтуер за "post processing" излиза доста. Ако точките които си засякъл на полето не се обработят допълнително, не може да се постигне голяма точност. Има много GPSи на пазара но ако не е прецизен - не върши работа. Почти всички имат отклонение -/+ 3метра (и то в най-добрия случай) и като си сметна грубо моите 80декара (около 200х400м) и с това отклонение от 3метра излиза разлика от +/- 3.6декара. Не че са много но си е разлика и в парите и да не говорим ако са в повече ще се и застъпят със съседните парцели. Така или иначе границите на по-голямата част от земите ми са постоянни си потърсих под наем, но в крайна сметка си наех фирма да ми ги очертае. Да не говорим че покрай очертаването ми свършиха и много полезна работа - взеха ми почвени проби и ми направиха карта на почвите за цялото стопанство - с препоръки за торене, и оценка за пригодност. и програма за сеитбооборота - абе много полезно се оказа, но айдедруг път.
 • L
  Достъпа не е от министерството а е пиратски! Точността на координатните точките не е голяма, а GPS и те дават отклонение и натрупаната грешка в метри може да ти отиде на 3 и повече!
 • N
  За без пари направо си е СУПЕР!!! Чудя се тези от министерството на регионалното развитие как са оставили достъпа незащитен с име и парола???
 • R
  Голямо благодарско за линка . .А за почерпката когато кажеш!!!
 • P
  колега няма GPS от селскостопански тип който да показва реалните граници на имотите, а всички модели който се предлагат на пазара в РБ са такива, те не са направени да показват координатните точки на имотите, а показват геогравската ширина.Това не са координатите на подробните точки на имотите /ниви/ навигационните системи с които работим очертават и измерват площите на физическите блокове които обработваш. Всички GPS и навигациони системи са добри въпрос на възможности. А що се отнася до трасирането на имотите в реални граници,то се извършва от фирмите поддържащи кадастъра в съответния регион.
 • K
  Извинявам се за грешката и благодаря за поправката!
 • D
  garmin не е кой знае какво но върши работа а е евтино.
 • N
  Долна Оряховица.
 • K
  Знам за още две фирми които предлагат навигации.Универсал Долно Оряхово предлагат на Мюлер а Стойкови от Аксаково Варненско на Топкон.Можеш да ги видиш в интернет.Аз имам Мюлер и съм доволен.
 • K
  Фирма Ник електроникс продава.Стават за очертаване и за гпс за трактор.Има по 3-4хил лв,а има на JD Greenstar от зависимост на дисплея от 16-32 хиляди лева.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Q

Отказ от Категория?

Здравейте колеги, бих искал да попитам дали мога да откажа категория която вече имам (ТВК-...

158 0
A

Почвени проби и анализиране на получените данни

За да Ви помогнем да установите, в каква степен това уникално почвено разнообразие се отра...

159 0
A

Инспекция на посевите чрез заснемане с дрон

Събираме точни данни на ниво растение, използвайки високо прецизен дрон с интегрирана мул...

142 0
U

избор на тръбно ролкова поливна машина

Hri100: Аз съм най-доволен от Окмис.Вносител е фирма Новита прим.

219 1
K

Мулчер-тава

Здравейте,колеги! Интересувам се от такъв тип мулчер-тава ,който може да сподели малко пов...

761 0