Мнения за хранене на говеда с цвеклови гранули

 • T
  Споделете мнения моля
 • S
  Колеги,вземете един "Наръчник за добрите практики в млечното говедовъдство" на проф.Николай Тодоров. В него има доста неща,които биха били полезни на всеки говедовъд. И да не занимаваме хората от форума с глупости!
 • I
  Не съм запознат с цвекловите резанки, но съдържанието белтъчини от 20 до 35% определено ме изненадва.
 • M
  Колеги,вземете един "Наръчник за добрите практики в млечното говедовъдство" на проф.Николай Тодоров. В него има доста неща,които биха били полезни на всеки говедовъд.
 • F
  Може колега, цвекловите гранули са хубаво нещо но трябва да се храни балансирано. В тях се съдържа относително голям процент протеин, на който от части се дължи и по-голямото количество мляко. За да усвои преживното животно храната трябва и голямо количество енергия, което го няма в цвекловите гранули, затова е добре да се комбинира с високоенергийна храна като например царевица. Ако не се комбинира и няма от къде да се набави енергия, организма започва да взема от телесните запаси и най-общо казано "животното отслабва", което пук от своя страна след време води до намаляване на продукцията и влошаване на състоянието на животното. Това което казвам са най-общи понятия, за да получите повече продукция и животните да са добре е желателно да се консултирате със специалист по хранене (зооинженер), ако имате желание може и да си намерите има много хубави книги за хранене на животните, които са повече практически насочени. По този начин ще увеличите продукцията, ще намалите многократно разходите за фураж и ще избегнете много болести и негативи от неправилното хранене.
 • A
  Тези цвеклови гранули може ле да се дават и на кози
 • Z
  Цена и фирмата която го внася ?
 • S
  Показатели за приготвени гранули: влажност-82-85% протеин-20-35% суров протеин-31% захари-6-22% минерални вещества-до15% сурови мазнини-1% Съдържат сурови влакнини-целулоза-не са посочени проценти и пектин-също няма процентно отношение. Това е информация от австрийски производител.Внасят се и на нашия пазар.
 • I
  а какви стойности им дават, че никой от вносителите не споменава?
 • S
  Нали и аз това казвам-не заместват концентрирания фураж!!!Телета не храня с гранули и резенки...
 • I
  Тези гранули без пари ли дават? Не знам на тези цени кой фураж ще заменят., при кравите иди дойди, ама при телетата?!?
 • S
  Имат доста предимства-удобни са за съхранение,лесно се приготвят,запазват качеството на млякото,за повишаване на количеството-не мога да твърдя.Не смятам,че заместват концентрирания фураж,но при липса на силаж са удачен вариант.
 • A
  Ако си купиш няма да сгрешиш. Доста хранителни са . Откакто започнахме да храним нашите животни с цвеклови гранули спестяваме от другата храна, защото ги засища. Освен това литрите мляко се вдигнаха. Успех !

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Нов животновъд

Здравейте на всички нов съм в агри. Бг и като цяло съм нов във животновъдството взех си дв...

41 0
P

Отглеждане в обор мнения

Здравейте,моля за вашите съвети. Имам 7дка от които 3,5 ще правя помощно стопанство. Въпро...

294 0
E

Разпределение на пасища

Относно разпределението на пасища,как се разпределя за стопанската година?За стопанската 2...

73 0
A

Стопанска година 20/21г

solun1: На 30.09.2021 г. е края й. Новата започва от 01.10.2021 г.

202 2
N

Централен млекопровод

Здравейте колеги искам да си поставя централен млекопровод. Да ми предложите фирми за монт...

155 0