ниска млечност и високо съдържание на вода при кравето мляко.

 • D
  Здравейте може ли някой от по- вещите да ми каже на какво се дължи ниската масленост и високото съдържание на вода в млякото? Благодаря ви предварително.
 • R
  Направи си и друга проба но на друг апарат. Кравите може да имат паразити в стомаха,трябва да ги налееш.ще ти се подобрят показателите на млекото. Нашия ветеринар така процедира има ефект.
 • B
  Колега,първо направи ответна проба за себе си, ако нямаш собствен апарат. Ако установиш същия проблем пиши с какво храниш кравите в момента - от там са ти проблемите . Пиши за грубия фураж и конценцентрирания ,с който ги храниш . Ако са само на паша - не се чуди за резултатите, а и горещината ги мори - норма за крави до 25градуса топлина . Пиши - ще ти дам съвет.
 • S
  кой твърди това,ако са изкупвачите направи си контролна проба и тогава вече търси помощ,ако твоята проба е добра-очаквай намаление на цената
 • I
  Дължат се първо на породата, при една и съща порода най-големи разлики има в различните периоди на лактация. Ако това е станало сравнително внезапно и при отделни животни обикновенно е следствие на заболяване или неразположение на животните. За някой показатели на млякото е важно съдържанието на белтъчини, но маслеността не беше от тях, а и сега не би трябвало да им липсват белтъчини, особено ако им даваш люцерна. Все пак най-добре да питаш ветеринаря.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Санкционират

Иван: трябва до 30.09.2020. продажба и тези 3 животни не трябва да си ги подавал за субсидии

77 1

ЖИВОТНОВЪДНАТА МАФИЯ / лъжите на пишман "животновъдите".

Ако търсите работа във ферма /животновъдство, бягаите далече от тая обява: "Търся 1 или 2...

202 0

Фолио и мрежа за балиране

dipl.eng.Yordanka Nacheva: Здравейте г-жо Петрова Ние ПОЛИФОЛ ЕООД предлагаме мрежа и фолио за балиране Продуктите...

58 1

Проблем със влизането на скоростите на ЮМЗ 6-Л

Тодор: Най вероятно съединителя да не ти отделя добре

83 1

Българско сиво говедо

Kris1973: Ако някой може да помогне Благодаря.

186 1