Какво печеля ако гледам биволи

 • L
  За Биволите отглеждане печалба някаква информация можели дами дадете?
 • С
  Земляци здравейте, Интересуваме,при десет биволици на ръчно доене,дали има икономически смисъл,тъй като разбрах че дават повече мляко по този начин и избягва ли се инжектирането. Още, какво е времетраенето на глава. Благодаря ви предварително.
 • S
  В последно време,гледам,че някои са навързали малачетата до биволиците в обора,пускат ги да бозаят и доят каквото остане.Докарват дневно по 2-3 литра от биволица,докато предните години малачетата се отделяха,както телетата-веднага след раждането и изцяло се пояха с кофи. Това е глупост и си е по преценка на човека. Няма такова нещо да й пускам малачето да бозае !!!
 • S
  Да гледаш биволи си е малко как да кажа инат работа. Истина е трябва да имаш читави работници иначе нищо не става. Аз имам 30 биволи и 2 крави и честно казано кравите ми боледуват доста доста по-често от биволите. Това с окситоцина е 100 % вярно - често се налага инжекция иначе гадината не пуска мляко. За разлика от говедата биволите страшно се привързват към човека, който ги отглежда и най-вече дои. Млякото няма да ви говоря, че е поне 10 пъти по-хубаво от кравето - за месото важи същото. В нашата ферма 80 % от животните са си чиста Българска Мурра идаже сега ще търсиме да продаваме един бик че ни станаха 3. От години вече не даваме млякото си на Зоров а на частен прекупвач, от който засега сме много доволни плаща ни го добре и РЕДОВНО !!! Биволите са изчеващ вид така ги водят и затова също взимаме субсидии и занапред ще е така. Това е пазарна ниша, която е доста празна и ще дойде време когато фермерите отгледащи биволи ще печелят още по-добре.Засега се оправяме, но има още какво да се желае. Който мисли да се занимава ако има добри работници под ръка да не се замисля а да развъжда...... Вкъщи ние си ги доиме с агрегати, но е истина че обикновен работник не би се справил и ще прегори животното. При бивола собственика трябва да си прави всичко ( освен да е пастир ) ако иска работата да върви. Който иска още информация за всякакви въпроси относно биволите да пише. Всякакви проблеми сме имали с тях няма с какво да ме изненадате. Дори 2012 януари месец ни запалиха всичките бали - всичката храна на животните..... пък още си работиме ;)
 • M
  Колеги, в Симеоново Боби има доста биволи. Младо момче и заедно с баща му се занимават от години с това. Работниците също са им от години, пастирите сменят понякога но си ги доят те. С биволите е доста сложно, много темпераментни животни са.
 • I
  Италианската е много добра, но тя е от друга порода - италиански средиземноморски бивол. Тя е високомлечна и скорозряла, но с нея се разваля българската мурра. От друга страна самата българска мурра гушна букета и няма как да се спаси, та единият път е да се тръгне към нова порода с връщане към средиземноморския бивол, какъвто е бил старият български. Другият, да чакаме от ЕС да поумнеят, е в областта на фантастиката. Всичко, което прави ЕС в областта на селското стопанство е грешно и навсякъде се теглят последствията от това.
 • M
  Точно в липсата на материал е проблема на Българската Мурра.Сега се внася някаква пародия от Италия,но с това спасение няма да има.Много държавни люде в последните години обещаваха за частичен внос от страни извън ЕС където е спасението,но всичко си остана лъжа.
 • I
  Някъде по институтите продават ли семенна течност от мурри?
 • M
  В последно време,гледам,че някои са навързали малачетата до биволиците в обора,пускат ги да бозаят и доят каквото остане.Докарват дневно по 2-3 литра от биволица,докато предните години малачетата се отделяха,както телетата-веднага след раждането и изцяло се пояха с кофи.
 • M
  Бивола не е лъжица за всяка уста.Не може да се сравнява и отглежда като говедата.Научете всичко за него и не само от книгите,а и от тези които го отглеждат, и тогава ще решите дали можете да го отглеждате успешно.
 • M
  Там където има животни,обикновено си ги доят самите собственици или са попаднали на що-годе свестни работници,които работят при тях от години. Добре поне,че козарите и овчарите ми са читави. Аз не съм от тези,които гледат от страни,но не смогвам,за това и кравите продадох,пък и това,което става и има да става в говедовъдството като цяло ...по-добре без крави.
 • M
  В няколко села около София имаше добри животни.Защо си се отказал при положение че си в София и пазарът е при теб.
 • M
  Изобщо не стигнах до доене,но съм видял доста Докато старците гледаха по една биволица си я дояха без окситоцин на ръка.Аз съм израснал покрай тези животни,харесвам ги и имах сериозно намерение,но с две ръце сто неща ...стига толкова.
 • C
  за мен ли става въпрос
 • M
  Мирчев при колко от биволите ти се налагаше да доиш с окситоцин.
 • M
  Голям майтап,един и същи човек с няколко регистрации зададе доста въпроси из форума!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта