Какъв трактор да избера - Болгар или ЮМЗ?

 • Z
  Дайте ми съвет!Болгар или Юмз?
 • V
  Аз съм твърдо за Болгара !!! Със всичко ТК -80 превъзхожда ЮМЗ, имам два болгара и две юмз, само като слабост отчитам блокажът при Болгара, това да подаваш масло до отзад при най малкия теч нямаш блокаж и после и управление, да не говоря че на повечето въобще е изхвърлена цялата система от тръбички до отзад
 • F
  Самият факт, че едно ЮМЗ струва 1500-3000 лв (на село се продава ЮМЗ + ремарке + плуг+ култиватор за 3000лв) а едно ТК-80 започва от 4000 и стига до 10000-12000, е достатъчно показателен за това кое е по-добро. Имал съм и двете машини, освен това се занимавам професионално с ремонт на земеделска техника. ЮМЗ-то е първо и най-важно много некомфортно, шумно и тясно. Скоростната кутия вие постоянно Двигателя е много слаб (а е със същия обем като на Д240), върши много по-малко работа от МТЗ защото работи бавно. ЮМЗ-то страда от съединител (много често дава дефект) и от уплътнение на двигателя при 5-ти лагер. ТК-80 има няколко основни проблема: 1. Изключване на скоростите под товар (този дефект се отстранява като се махне капака на скоростната развие се ламаринката на вилките и на пружините се подлагат по две шайби.) 2. Болгарите имат много лоши спирачки 3. Има проблем с кормилното управление (хидроусилвателя) има прекалено голям луфт Принципно скоростните кутии на МТЗ като експлоатационен ресурс са около два пъти по добри от тези на ЮМЗ, схващането че дават дефекти е породено от това, че тези трактори се използват за обработка на много декари земя и съответно има много голямо натоварване от операции примерно като оран. (Не съм чувал някой да обработва 2000дка с 3 ЮМЗ-та, докато с МТЗ има много примери Единствените "силни" страни на ЮМЗ-то са добрите спирачки и кормилното управление, всичко останало е .... да не засегна някой Друг + на МТЗ е това, че може да се сложи двигател Д245 или Д-243ХЛ и мощността да достигне до 100кс. (може и само турбо с регулатор за ГНП но трябва да се правят и други изменения в маслената и охладителната система.
 • D
  Стелияне, тези приказки за 10 тона жито и плуг 6 по 25 и то с болгар ги разправяй в някоя детска градина.
 • S
  Баща ми има тк82 и няма никакви проблеми с него само един път е сменял скоростна кутия за 9 години.Трактора влече 10 тона жито и орем с 6 по 25
 • E
  Това не го ли коментирахме вече? Моето мнение се знае.
 • B
  ТК-80 е по съвременен и чувствително по мощен трактор според мен няма място за сравнение с ЮМЗ.Не маловажно е и че е по ремонтопригоден.
 • S
  Категорично ТК-80 и двата трактора се чупят но тк-80 се ремонтира по лесно.ЮМЗ при ремонт на скоростна кутия се разглобява всичко даже и кабината се сваля и я е сполучлив ремонта я не.Аз Имах ЮМЗ 6акл 95 година дадох го за 3500лв само да ми се махне от главата такъв чотур няма.
 • M
  UMZ
 • K
 • K
  ако равотиш повече земя земиси МТЗ 82 РУСКАЗГЛОВКА от сините но да пише ВЕЛАРУС МТЗ 82 А НЕ БОЛГАР АКО равотиш 200 дкр взимаи едно ЮМЗ 6л ама да е от старите малката кавина,тия новите са буклочави
 • K
  Колега,болгара вържи всичко по-бързо от юмз,а това не е маловажно,това,че някой го мързи да отсраневя древни аварии по машината и заприличва на гроница,не значи че дефектите които дава машината са фрапантни. Скоростна кутия не им е най силното място,но ремонта не е златен. Аз почти всичката си работа вържа с тк-82,взет е нов от завода,и излезе много добра машина. На работата,която върши юмз-та не могат да издържат,ора по 700дка годишни,дискувам и култивирам по още толкова,на транспорт юмз-тата две ремъркета пшеница и изплезвар езика,болгара дай му път,на тази цялата работа с ТК,че на 3 години му правя ремонт на кутията която никога не излизала повече от 600 лв,не бих казал,че е дефектна машина,двигател още не съм правил,смяна масла и газ.
 • G
  Болгара не се чупи лесно ако е направен както трябва. И моят изключваше като го купих ама след ремонта 7 години няма проблем всичко върша с него . Преди това имах юмз 10 години съединител и запчатки на които ора всяка година ремонт.А освен това и няма силата на болгара. НО ТОВА Е МОЕ МНЕНИЕ.
 • J
  Гледаме 4,5 пъти над тези 100 декара не е мн земята знам,по е бавен от болгара на него му е по силен двигатела но това е вси4ко свършва там кадето е по4нало двигатела и нищо пове4е . тия ремонти на скоросната котия да не говорим 4е му те4е маслко от всякаде . И не искам да си помисли някой 4е ше заяждам или нещо такова просто всеки си изказва своето мнение . Късмет на вси4ки !!!
 • S
  болгар по як е от юмз и ако имаш повече от 100-200 дк ще ти сварши по добра работа
 • J
  Как едно нещо е по добро след като дава дефекти ??? [:slap:] много ми е интересно колега .

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Мнение за трактор Deuts Fahr 5080d

Правя тази публикация с цел помощ... Един колега от моя край ще взима нов трактор и иска...

38 0

Беларус ЮМЗ-6КМ

solun1: Ползвал съм акумулатори на МОНБАТ 12в/180а и пусков ток над 1200а - на ЮМЗ и на МТЗ82. Зим...

208 2

Беларус 921

Здравейте колеги.Имам въпрос за беларус 921-лозарски на старо,който се продава и имам инте...

100 0

Владимирец

Здравейте, търся да си купя тапата на отдушника на навеса, която е и нивомер.

96 0

Мнение трактор landini 7-210 и John Deere

Здравейте колеги, какво ви е мнението за ландини 210 слаби места, подръжка и общо взето вс...

284 0