Беларус ЮМЗ-6КМ

  • N
    Здравейте, от няколко дни се сдобих с трактор Беларус ЮМЗ-6КМ. Машината дойде без акумулатор, следователно днес успях да я запаля на бутане. :) Моля ви кажете ми подходящ акумулатор - 2 по 6в. или един 12 волтов. Ориентировъчни ампери достатъчни да запали при зимни условия :) Имам и въпрос свързан с паленето зимно време. Да го пълня ли с антифриз или да източа водата и да го пълня с гореща вода непосредствено преди палене в зимни условия. Съжалявам за въпросите, които имам, но след курса пред КТИ това е първия ми сблъсък с подобна машина ! Поздрави !
  • S
    Ползвал съм акумулатори на МОНБАТ 12в/180а и пусков ток над 1200а - на ЮМЗ и на МТЗ82. Зимата не съм имал проблем с паленето. Варианта с два по 6в не съм пробвал и не мога да дам мнение, но съм склонен да мисля, че ще е по-затруднено паленето когато температурите са под 0 градуса. Охладителната система е добре да е пълна с антифриз - предимства много, а и не се занимаваш с точене на водата вечер, чакаш да се увериш че всичко е изтекло ,сутрин наливане и т.н. Взимаш концентрат антифриз, разреждаш го на около -30 градуса и си готов. Ако няма финансова възможност сипваш вода и точиш.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Беларус 921

Здравейте колеги.Имам въпрос за беларус 921-лозарски на старо,който се продава и имам инте...

31 0

Владимирец

Здравейте, търся да си купя тапата на отдушника на навеса, която е и нивомер.

44 0

Мнение трактор landini 7-210 и John Deere

Здравейте колеги, какво ви е мнението за ландини 210 слаби места, подръжка и общо взето вс...

145 0

Юмз проблем

r560: Едва ли е от помпата и моя болгар има син пушек при работа на място като загрее е по слабо...

268 2