БРАНШОВО СДРУЖЕНИЕ НА ОВЦЕВЪДИТЕ

 • C
  Здравейте колеги,\r\n На път е създаването на това което ни липсваше-Браншово сдружение,като в него могат да участват всички занимаващи се с отглеждането на овце независимо от направлението:мляко,месо или вълна.Идеята е да обедини всички овцевъди,като защитава интересите им,както и да учавства в работни групи в Министерството.Като за начало идеята е след регистрацията му да се събере работна среща със соствениците на млекопреработвателни предприятия за договаряне на по-висока цена на добитото овче мляко от членовете на сдружението,като в последствие и търсене на пазар и реализация на агнетата.\r\n Но за всичко това е необходима и вашата помощ,а тя е да участвате в процеса по създаване на сдружението.Като за да учавствате в проекта е необходима първоначална такса от 10лв.,а на по-късен етап след свикване на Общо събране и избиране на управителен съвет ще се гласува и членски внос,който в работният му вариант е 10лв.на месец,събиран веднъж годишно.\r\n Който е заинтригуван от идеята нека заповяда на 11.12.2010г.,за да учавства в общото събание/ако е член на развъдна асоциация не е пречка/,за по-точни данни Моля свържете се с мен или с член от вашата област на АСПБМ,участвал в работната група по създаването на НОА.
 • Сигурен бях, че накрая аз пак ще опъвам каиша да правя асоциация!
 • hubavo nacinanie no may vsicko e skrito pokrito zasto nee opisana kade stee tova sibirane neka doy dat horata da vidyat za kakvo stava vipros da ne stane kato protestite v kirdjali ot protestite ostana oblagodetelstvan samo gospodina !!! [gun] SINABOV ta ituka nese znae koy stee!!!!
 • M
  Прекупвачите, като гилдия полека лека изчезват и това е естествен процес. Спомни си за руската газ и подфирмите доставчице, никой не ги иска, така цената се вдига неправомерно и не е на сметка нито на продавача, нито на крайния клиент. Не съм съгласен че близо 90% от агнетата са се продали на цена от 3.50-3.8., поне аз не съм чул някой да е продал под 4.00 . Невиждам защо, по твоята логика, аз и колеги които продаваме с голям успех на 6-6.50 да пречим на останалите дето продават на 3.80 както твърдиш ти. Все пак клиент едва ли ще вземе от мен като може да го купи на 5.00 примерно от онези дето продават на 3.80. Така и клиента ще е купил по-евтино и колегата ще е продал по-скъпо. Струва ми се че "бягаш" от прогнозата за идващата година за цените на агнетата и цената на овчето мляко, умишлено ли го правиш, или не искаш да се ангажираш с прогноза?
 • На цени от 3,50-3,80 лв. се продадоха сигурно 90% от агнетата. Изключенията са около големите градове, където цените бяха 6 лв., но там агнетата са малко. Винаги съм казвал , че най-заинтересован от високата цена е прекупвачът, аз не искам агне на 5 лв., което да продам за 10, а агне за 10 лв., което да продам за 20лв./кг. и това ще ви каже всеки. Въпросът е колко може да понесе пазарът и точно тези дето продават на частно прецакват всички останали овчари, а не търговците. защото като може да купиш нелегално агне на 6 лв. няма да купиш от магазина "законно" за 15 лв./кг.Защото няма как да се избяга от ДДС-то, транспорта, разходите за кланница и т.н. Съответно, след като не могат да вдигнат цените, и кланниците продават евтино, заради което изкупуват пак евтино, а защото изкупуват евтино, на 3,80, отворковците, които продават на 6 лв. на черно пък не могат да го продадат на 8 лв/кг. Чаткаш ли пиниза? И защо в Бразилия земевладелец с 1550 кв.км. земя и 100 хил. говеда/продава фазендата за 1 млрд. лева, ако има мераклии/ няма собствена кланница и магазини, а работи с търговци?
 • M
  Поздрав Иванов, погледни историята на темата за агнешкото, цени от 8 никой не е казвал, тази година ще е толкова [podkup]. Знаеш за пазарната икономика, няма да ти говоря за това, да, може да имаше и колеги които продаваха на 4 лева, но това си остана само и единствено за тяхна сметка, те сега си плащат за това. Хубавото е че за първа година прекупвачите бяха пинудени да увеличат искупната цена, освен това почти никой не се хвана на "въдицата", че пристигат хиляди тонове агнешко от Гърция, Турция, Румъни,Македония, Австралия и от незнам си къде още. Просто част от българските овчари се събуди и отстоя правата си и спечели. Лично ти как смяташ, каква ще ецената на агнешкото тази година и на овчето мляко?
 • Времето показа, че и двамата сгрешихме, вие твърдяхте, че цените ще са по 7-8 лв., аз, че непосредствено перди празниците ще са 5-6, а се оказаха по-ниски. Цели райони хвърляха капа на 4 лв. Да и е честито на Асоциацията, чувал съм, че добри софри правят асоциациите, но който иска да си продаде агнетата на добра цена да си търси колая овреме.
 • M
  Иванов, за голямо твое разочерование, а и на такива като теб, сдружението е факт, и не само това, в него реално има най-много овцевъди от което и да е до сега. Оставям на теб да мислиш за цената на агнетата и мякото през следващата година /надявам се си спомняш още споровете ни в темата за цената на агнетата, времето показа кой от нас двамата беше прав/. Още от сега мога да ти дам прогноза лично аз на колко ще продавам и едното и другото [podkup] , и вярвай ми прогнозата ще ми е вярна
 • V
  иванов
 • Какво стана със сдружението или да взема да ви направя аз едно?
 • има ли вариант да преведа парите,ангажиран съм тогава???
 • C
  Да това е окончателното
 • Събота 11.12.2010г 13.00 часа
 • V
  котев и господ не може да ни помогне
 • M
  Има ли окончателна яснота за срещата, на място ли се плаща, какво е менюто и така на татък, колко хора се събрахме до сега?

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Агнета 2020

Питайте управниците ни тази година като нямаше внос на агнешко стигнаха ли родните агнета...

167 0

Агнешки кожи

Колеги някой знае ли къде купуват агнешки кожи и ако някой купува да се свърже с мен 08763...

181 0

Овце без мляко

Здравейте, колеги имам следния проблем Овцата се агни има направен съд ,но няма никакво...

297 0

1 био ЖЕ

Агри.БГ: Здравейте, Няма промени в пресмятането (поне към момента не са упоменати). Съгласно § 2з...

129 1

Българска порода за месо

Здравейте фермери пиша ви защото имам един въпрос на който не мога да си дам отговор а и...

460 0