Лицензиране на животновоз над 12 тона

 • S
  Може ли регистриран земеделски производител - физическо лице, да извършва превоз за собствена сметка, без да се налага да регистрира фирма и да заплаща лиценз?
 • F
  За да стане ясно кажи кой лиценз те интересува вече няколко пъти говориш за лиценз и никъде не спомена дали става въпрос за лиценза към БАБХ или лиценза за транспортна фирма към Министерство на транспорта? Първия няма никакъв вариант да не го платиш. За втория има начини.
 • S
  Така, за да стане ясно, ме интересува само имаа ли начин да не се плаща лиценз, всичко друго си го знам.
 • F
  Не разбрах много добре въпроса ... Относно "хуманното" има сертификат за хуманно отношение към животните, който е за фермери отглеждащи животни, а удостоверението за "Хуманно отношение към животните по време на транспорт" е отделна следдипломна квалификация която се изисква за лицензирания транспорт. Ако камиона ще се използва само за нуждите на фермата не е необходима регистрация на фирма, също така може да се използва за услуги, но с предмет на дейност само превоз на живи животни (като е регистриран на името на ЗП) без нужда от лиценз към Министерство на транспорта. Разбира се ако субекта - ЗП прехвърли годишен оборот от 50 000 лв трябва да се регистрира по ЗДДС.
 • S
  Благодаря, за отговорите. Фермера си купува камион по изисквания и си има "хуманно". Явно ще се плаща, само последно трябвали фирма щото не е търговец и не извършва платени превози.
 • S
  Всички камиони от 12 тона нагоре са задължително в лиценз . : От 3.5 до 12 може за собствена сметка . Бат Бойко промени закона заради превозвачите!
 • F
  Лиценза няма нищо общо с фирмата. Лиценз за кратки или продължителни пътувания (международен превоз) на живи животни се изисква по закон. За да се регистрира едно МПС като животновоз трябва да отговаря на съответните изисквания от наредбите на БАБХ ( http://babh.government.bg/bg/documents.html ). Освен това лицето, на което ще бъде лицензиран камиона трябва да има преминат курс по "Хуманно отношение към животните по време на транспорт" такъв се провежда в Стара Загора и в София. Ако всичко е изрядно цялата процедура отнема около 2-3 месеца. Успех!

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

D

Прехвърляне на земя

Agroplus: Може

430 1
M

Конна база - регистрация на животновъден обект

Здравейте, Във връзка с обект конна база, в процес на строеж, се интересувам какво тря...

101 0
S

Разпределяне на рента за минали години

wladd: Белите петна са плащат за целия имот, "Новите" собственици нямат основание за получаване н...

685 2
D

Обработване на земя без договор

ZzZ: Ти си тарикат така че давай - жъни я! А като се окаже, че кооперацията има сключен едногод...

701 9
А

Право на дейност, върху земеделска земя?

solun1: Тряба да й смениш статута и тогава вече ще можеш да стройш.

419 1