Цени на лешници и бадеми

 • K
  здравейте! Знаели някои какви са цените на българските лешници ибадеми ако ги има изобщо?
 • M
  Здравейте, Може ли някой да ми даде съвет къде да продам около половин тон с бадеми на черупка???
 • V
  Аз поливам с едно панелче и батерии с една помпичка 6 декара бадеми. системата ми струваше около 400 лева. говоря панел батерия автоматика и помпичка, но водата ми е много плитко. три пъти дневно по 300 мл на дръвче.
 • K
  добро решение,но много зор те чака.Аз също съм се насочил към панели.От 60м ще трябва читава помпа и около 10 панела.Ако искаш този сезон да поливаш трябва да почнеш от сега да деистваш ако решиш да е законно почвай да събираш документи,проект от лицензиран хидроинженер,в министерството около 6 месеца чакаш да ти разрешат сондаж.Търсиш сондьори с подходяща техника след като направят кладенеца да го промият и да направят дренаж отгоре задължително слагаш капак,че хората завистливи или ще ти откраднат помпата или ще ти хвърлят бетонен кол в кладенеца.Накрая правиш капковото и захранването.Има една фирма която прави захранването с панелите,помпата и електрониката.Докато чакаш да ти разрешат може да дълбаят,при мен е много камък и един месец бумкаха яко с идин огромен МАЗ.Желателно е и да имаш здрав фургон на полето .Желая ти успех,аз минах през целия тоя ад и сега като ти пиша тръпки ме побиват.
 • R
  Аз съм на 3 км от най-близкия ток и ще я захранвам соларни панели...мисля че за 3-4000 лв може да се сглоби няква система, която да има достатъчен ток. Колегата "Аккорд" беше споделил в една тема тук, че е на този принцип, но не съм го проучвал в детайли. Само знам че няма лесно....сондата сигурно ще е поне 60 метра, според думите на хора от село...от там панели, акумулатори, джаджи по соларната система, няква българска потопяема помпа и отиваш в тиквите...но без вода нищо не правиме...отделно тръби, маркучи за капково и тн...инвестицията е голяма, но ме питай как се поливат 40-50 декара с ремърке и двама души на надник по 8-9 дни 2 пъти месечно за 2 месеца, отделно 200 кила нафта да я закарам тая вода до градината с трактора...ми то и тая година ако е пак така ще е все едно да съм направил сондажа..
 • N
  Пич,ако стълбът е до имота ти и още не си на ток...разбирам оплакванията ти ..на всяка тема..
 • K
  Междудругото вие "inna05" сте един/една от хората, които ми дадохте добри съвети и съм благодарен за което, ако се срещнем някога ще почерпя Най-належащото ми е за тази година да направя напояване...това с ремъркето и маркучите е живо убийство. Тази година имах 5 поливки от края на юни до края на август през 12-13 дни и горе-долу го смятах че по 200 литра на дърво вода е отишла (отеделно че имам към 600-700 километра зад волана на трактора само за поливането, зашото имам 5км в посока до язовира)...малко рано я спрях водата и септември края вече бяха почти без листа...надявам се да са успяли да се запасят за зимата. Пръсканията до сега ги правя много стриктно и даже ги пръсках за струпясване още след засаждането и не съм наблюдавал нещо тревожно...имах едни гасеници, които бяха опоскали листата на 1-2 дръвчета (явно съм ги пропуснал при пръскането, че ги карам на зиг-заг по 2 реда) и акари които завиват връхчетата на младите клони и правят пашкули. Устойчивост на слани е най-важния предстоящ въпрос за мен що се отнася за отглеждане на бадеми в България...идеята за тия сортове беше именно,че са късно цъфтящи и че не ги яде бадемовия семеяд, но никъде не можеш да намериш информация за нашите условия кога цъфтят. Аз за експеримент от Пловдив (посока Асеновград) намерих разсадник, който продава 3 испански хибридни сорта и съм взел от 3-те по един да ги пробвам - Вайро е най-интересния като качества, Солета е другия и третия не го помня. На подложка Гармен са, която според продавача е като ГФ677, но малко по-устойчива на голови червеи и малко по-добра като цяло. Късни са и 3те сорта и са среднотвърдо черупови уж....ще ги видим, че бяха много дребички фиданките и ги затрупа снега Всякаква помощ относно правене на сондаж ще са ми от полза - контакти на коректни фирми и хора които с успех търсят вода ще са от полза. Записал съм телефони на едни момчета (баща и син) от Стара загора, но да се оправи времето и ще проуча нещата, че голяма зима, голямо нещо. ПС: Колко клончета да оставя сега на пролет. Не ми се иска да ги режа много за да влезнат в плододаване от другата година.. Според разни поназнайващи хора 3 клончета се оставят, но според разни нови формировки може и 5 да се оставят като разликата била, че при 3 клончета влизат по-късно в плододаване, но градината живее повече, а при 5 по-рано плододава, но по-малко живее Те зайците ми направиха резитба тая година....хем сложих мрежи, но близките клончета около мрежата са ги окастрили и на някой дръвчета точно по 3 са оставили .... Поздрав. сондата с какво ще я захраниш?При мен това е голям проблем вече няколко генератора изхвърлих а от ЕВН искат 20 бона за захранване с ток като стълба е до имота ми
 • I
  прочети си за формиране на свободно растяща корона.може и по ниски да са ,след време като провиснат долните клони ще ги махнеш.
 • R
  Междудругото вие "inna05" сте един/една от хората, които ми дадохте добри съвети и съм благодарен за което, ако се срещнем някога ще почерпя Най-належащото ми е за тази година да направя напояване...това с ремъркето и маркучите е живо убийство. Тази година имах 5 поливки от края на юни до края на август през 12-13 дни и горе-долу го смятах че по 200 литра на дърво вода е отишла (отеделно че имам към 600-700 километра зад волана на трактора само за поливането, зашото имам 5км в посока до язовира)...малко рано я спрях водата и септември края вече бяха почти без листа...надявам се да са успяли да се запасят за зимата. Пръсканията до сега ги правя много стриктно и даже ги пръсках за струпясване още след засаждането и не съм наблюдавал нещо тревожно...имах едни гасеници, които бяха опоскали листата на 1-2 дръвчета (явно съм ги пропуснал при пръскането, че ги карам на зиг-заг по 2 реда) и акари които завиват връхчетата на младите клони и правят пашкули. Устойчивост на слани е най-важния предстоящ въпрос за мен що се отнася за отглеждане на бадеми в България...идеята за тия сортове беше именно,че са късно цъфтящи и че не ги яде бадемовия семеяд, но никъде не можеш да намериш информация за нашите условия кога цъфтят. Аз за експеримент от Пловдив (посока Асеновград) намерих разсадник, който продава 3 испански хибридни сорта и съм взел от 3-те по един да ги пробвам - Вайро е най-интересния като качества, Солета е другия и третия не го помня. На подложка Гармен са, която според продавача е като ГФ677, но малко по-устойчива на голови червеи и малко по-добра като цяло. Късни са и 3те сорта и са среднотвърдо черупови уж....ще ги видим, че бяха много дребички фиданките и ги затрупа снега Всякаква помощ относно правене на сондаж ще са ми от полза - контакти на коректни фирми и хора които с успех търсят вода ще са от полза. Записал съм телефони на едни момчета (баща и син) от Стара загора, но да се оправи времето и ще проуча нещата, че голяма зима, голямо нещо. ПС: Колко клончета да оставя сега на пролет. Не ми се иска да ги режа много за да влезнат в плододаване от другата година.. Според разни поназнайващи хора 3 клончета се оставят, но според разни нови формировки може и 5 да се оставят като разликата била, че при 3 клончета влизат по-късно в плододаване, но градината живее повече, а при 5 по-рано плододава, но по-малко живее Те зайците ми направиха резитба тая година....хем сложих мрежи, но близките клончета около мрежата са ги окастрили и на някой дръвчета точно по 3 са оставили .... Поздрав.
 • I
  колега,търси сериозен водоисточник за напояване.без вода няма качествена ядка нито при лешник,орех дори и бадем.навремето правих технологична карта за орехи и се оказа ,че близо 50%от себестойността се образува от разходите за гориво за напояване.айръка след 2ра година ще го унищожиш с глифозата.за тези сортове следи за устойчивост на ступясване,ранно кафяво гниене и устойчивост на слани.
 • R
  След всичките теми и въпроси, които бях пуснал тук във форума относно разсадници/сортове/почва/други съвети и тн, на някои от които никой не се нае да ми отговори... може би защото ме взехте за драскач/субсидачия успях да направя градина и аз. Като всеки човек правещ нещо нов допуснах доста грешки ( надявам се не фатални) Накратко за градината ми - 40 декара бадеми, 2 сорта - Ферагнес и Тексас (среднотвърдо черупкови), засадени 4х5.50 - (42-3 в декар) на подложка ГФ677. Трябваше да са 50/50, но от разсадника Европлант Пловдив се оказаха пълни измамници и ми доставиха 80% тексас и 20% Ферагнес(който се води много по-хубав сорт)...историята е дълга, но в крайна сметка ги пръснах сортовете така че уж да има добро опрашване. (още повече че тексас бил полу-автофертилен...демек може и сам при добри климатични условия да завърже) Рязането след засаждане беше оле-мале..Тези които аз рязах са на 70-80 см височина.. Тези които ги ряза един работник са, което както му дойде 50-60-80 см.. Да те е яд да ги гледаш направо...а иначе са строени като войници до сантиметър премерени редовете. В последствие ми споделиха разни колеги, че не е толкова лошо да са по-ниски дърветата.....още повече че едва ли ще доживея да ги бера механизирано. Друг важен пропуск беше че не напръсках градината за трева преди да я засадя и се наложи около всяко дърво да се плеви на ръка с поливките и не искам да ви казвам колко айрък(троскот) имам ... ...Като цяло има много неща, които за тази есен 2017 като правя още 10 декара ще се случат много по различно, но съм доволен, че въпреки уникалната суша 2016 успях да я спася градината с 45 изсъхнали дръвчета (от 1700) и това при пролетно засаждане (около 24 март). Вчера ги гледах дръвчетата, тук-таме има плодни пъпки и може и да откъсна някой бадем за проба... а са 2ра година едва. Пазар не съм търсил, защото нямам продукция още, но на 3-4 ма човека споделих че живи здрави 2018 ще бера бадеми и веднага се намериха варианти, НО НА ДУМИ за сега. Интересувах се за чукане и чистене на ядка, но всеки който питах ми казаха, че не е рентабилно ако имаш добра продукция, защото първо ти взимат пари на кг обелена ядка , после те щипват от килограмите и накрая начупени си ги прибират и какво излиза...че ако стиснеш зъби и си купиш една машина 2ра ръка от Гърция за 4-5 хиляди лева си решаваш проблема генерално. С течение на времето от форума тук и на обяви за продажба на бадеми от производители, на които просто звъня да си побъбрим направих разни контакти за обмяна на опит, но който има желание нека ми пусне едно съобщение....може да е от ползва и за двете страни. Мисля си, че щом до тук избутах без 1 лев субсидия , само да няма бели от недоброжелатели и природата да е благосклонна не ме ми трябва друго. За тази година - едно капково и сонда, а за в бъдеще една отклонаваща фреза/брана и става европейска работата Междудругото след всички неща които четох тия 4-5кг ядка от дърво след 4-та година достижими ли по нашите географски ширини ? Какво берете вие ? Поздрави, Георги
 • I
  от обикновения човек да се изисква само бачкане,без да се чуди какво да сади,как да го гледа и на кого да го продава. ------------------------------------------------------------------------------------------- Едно смислено нещо да се напише в този форум!
 • I
  май наистина цар пазар определя нещата,иначе със 70 дк бадем трябва да си живуркаш добре.конкуренцията в цял цвят е жестока,ние засаждаме нещо надяваме се,чакаме да пл ододава и накрая се оказва ,че няма реализация което обезмисля всичко.затова трябва държавна политика с плановост и цели ,които трябва да са под контрол на специалисти.от обикновения човек да се изисква само бачкане,без да се чуди какво да сади,как да го гледа и на кого да го продава.земеделието ни е на автопилот от 28 г и затова проивеждаме най нерентабилните зърнени култури,а плод и зеленчук внасяме.
 • K
  ав съм с 70 дка бадеми които започнаха да плододават ,трактор имам и си изкарва подръжката проблема е в преработката на продукцията няма читав пазар
 • I
  преди да се хвърлиш да купуваш техника,помисли добре дали си заслужава.след 1 година не можеш и взе и полвината цена.като пример бих ти дал самия себе си и колеги,които накупихме тракторчета втора ръка заоколо 20 дк.това не си заслужава поддръжката,да не говорим ,че цените на овощията са все по надолу,визирам ябълки,праскови,сливи.в момента такива насаждения в пълно ,начлно плододаване няма кой да ги купи,да не говорим за техника 3та ръка.
 • K
  спасението е в собствена база, аз на това сега наблягам.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Земеделска земя и цената й

Здравейте, Решил съм да купя земеделска земя с инвестиционна цел - да я отдавам. Им...

396 0

коронавирусът и земеделието

Стефан: Какво правим със земеделските базари пазари и т.н.? ? Тази възможност за реализиране на пр...

440 5

Цена на лавандулата

Здравейте,колеги! Нека коментираме цената на лавандуловото масло за тази година.Някой от...

1131 0

Ориентировъчна цена на лавандулово масло през 2016 г?

: Здравейте, Изкупувам лавандулово масло за износ. При интерес от ваша страна ще се радв...

1679 2