Категории
- Земеделие
- Животновъдство
- Политика
- Пазари
- Агротехника
- Интервюта
- Субсидии
- Пчеларство
- Дамите в селското стопанство
- AGRI лидерите
- Подкасти
- Коментар/Анализ
- Финанси
- Европроекти
- Темида
- Иновации и дигитализация
- Какво ни казахте?
- Как го правят?
- Динамика на зърнените борси
- Събития
- Чужбина
- Еко/Био
- Консервационно земеделие
- Агропрогноза
- Инфографики
- Любопитно
- Инциденти
- Моята Ферма

01.05.2025
На гости в стопанството на Ленко и Пени
Животновъдството е изключително трудно, но няма да се откажем, категорична е фермерката и браншови представител Пени Христова

30.04.2025
В стопанството на Петър Карадамянов: Когато семейният труд и иновациите се срещат
Пътят на семейство Карадамянови от амбиция до модерна ферма – история за технологии, постоянство и визия

29.04.2025
Гимназия дарява на учениците си реколтата от собствените оранжерия и градини
Въпреки недостига на работна ръка, земеделските стопанства в района на Севлиево засега не приемат бъдещи механизатори на стаж

22.04.2025
Иван Кабуров: Цената на зеленчуците у нас зависи от нерегламентирания внос и спекулата по пазарите
Държавата трябва да въведе ред във веригата на доставки на храни, защото секторът все повече се свива, твърди оранжерийният производител

20.04.2025
Овцевъди: Стремим се да сме максимално независими от човешкия фактор
Не изключваме да пасем овцете и с дронове, коментира пред Агри.БГ Димитър Николов от ферма “Багри”

13.04.2025
Даниел Янков: Овощарите от Североизточна България се крепят на румънския пазар
Младият възпитаник на Аграрния университет върти семейната фабрика за замразяване на плодове

11.04.2025
Когато животните са здрави, млякото е повече – тогава знаеш, че си на прав път
С добри системи за доене, автоматизирано управление на стадото и фокус върху хуманното отношение, ферма показва, че иновации и устойчивост вървят ръка за ръка

06.04.2025
Братя Николови: Целта ни е да постигнем максимален капацитет на стопанството
Секторът на овцевъдството е в крах, признават собствениците на ферма “Багри”

05.04.2025
Трето поколение агроном гради бъдеще в отглеждането на кайсии
Иван Недев се сблъсква с проблемите на родното овощарство, но е готов да наследи фамилния бизнес
04.04.2025
Александър Ангелинов: Имаме затворен кръг на производство - от семенцето до буркана
Английският възпитаник работи на всички позиции в семейната фирма - от сортирането на чушки и домати до деловите срещи

30.03.2025
Ниската изкупна цена на лавандуловото масло вкара иновациите в сектора
Защо бумът на лавандулата мина и колко трябва да си гъвкав, за да оцелееш на пазара, за Агри.БГ разказват Моника и Иван Петрови от Добруджа

29.03.2025
Даниела Петкова: Ако заработим с определена верига, означава да свалим качеството
Собственик на мелница от близо четвърт век, дипломираната дизайнерка намира нова ниша за качествени продукти

29.03.2025
Иван Величков: Ако искаме да сме на пазара, трябва да рискуваме
Как се произвеждат български оранжерийни краставици и защо вносът на работници не е мода, а необходимост, разказва управителят на оранжерийния комплекс в село Ръжево Конаре

27.03.2025
От кисело мляко до тахан от черен сусам: Разрастването на една марка
Преди 15 години Любомир Ноков „спасява" две кравеферми в Троянско от затваряне. И до ден днешен работи с тяхната суровина, както и с още много други български ферми

28.02.2025
Гледайте: Как модерните агролидери засяват семената на успеха в България?
Победителите от Agri Awards 2025 през погледа на Радиана Божикова – автор и креативен продуцент на предаването „bTV Разказва“

01.02.2025
Покривни култури за паша на говеда - мисията е възможна
Телета вместо хербициди унищожават покривните култури в стопанството на младия фермер Николай Чернокожев в Троянския балкан

25.01.2025
С малки стъпки към голямата мечта: Да произвеждаш вино от собствено лозе
Във винарския бранш в България има голяма конкуренция, но Андрей Мелников е оптимист за бъдещето
19.01.2025
Биоовощар залага на отпаден продукт в спасяването на градините
2024 г. оказа добра за сливите и частично за ябълките, макар че горещините повлияха и на двете култури и те не успяха да наедреят, разказва Павел Желязков

18.01.2025
От малък регионален производител до голям доставчик на червени меса в страната
Клиентите повече търсят качествени, пресни меса от български производители, споделя своите наблюдения Божидара Ангелова от екипа на месокомбинат „Братя Радеви"

11.01.2025
Трухчевата къща планира да предложи на пазара узрели Еленски бутове на 2-3 години
Производители от Еленския Балкан създават Сдружение „Еленски бут“, а една от целите му е регистрация на Еленския бут като Защитено географско указание

01.01.2025
Еленски Балканджии: Малко производство от Балкана
Производителите работят само с един партньор – малък животновъд, който осигурява прясна суровина три пъти седмично

08.12.2024
По млечния път от ферма в Северозапада до фирмени магазини в столицата
От ферма и мандра „Боровица“ искат да увеличат животните си, за да предлагат повече качествени продукти на пазара