Изложението Агра 2024 премина много успешно за фирма АГРИТОП със силен интерес, многобройни посещения на фермери и присъствие на повечето от чуждестранните им партньори.

Агритоп е много добре разпознаваема фирма в сектор животновъдство с работещите решения, които внедрява. Фирмата е със силни традиции, последователно развитие и здрави дългосрочни партньорства. Добавяйки към всичко това и доверието на техните клиенти, голяма част от които работят с АГРИТОП повече от 15 години, те затвърждават лидерските си позиции с всяка изминала година.

Тази година с екипа на Агритоп бяха и партньорите им от DeLaval, лидер в производството на оборудване и решения за млечното говедовъдство. Endre Kiss, териториален мениджър продажби в DeLaval оцени много високо тяхното партньорството: 

„Партньорството ни с Агритоп в България е много силно и ние се гордеем с това абсолютно лидерство на пазара. През тези години съвместна работа ние виждаме в тях нещо много важно, а именно те са винаги „Stand by”. Те са винаги в готовност - това е нещото което ги отличава и носи доверието на техните клиенти. В животновъдството се работи 24/7, 365 дни в годината, за животновъдството навременият сервиз е много важен и Агритоп може да осигурява такъв.“

Един от акцентите, които Агритоп постави на АГРА 2024 е най-новото им партньорство с компания SIP, като представиха машини от няколко от продуктовите линии на словенския производител и най-новите им иновации.

 



Иновативната технология в серията сеносъбирачи SIP Pick-up AIR беше призната  от Комисията в Конкурса за иновации на АГРА, съставена от учени и експерти от всички браншове. Изложеният модел от Агритоп AIR 350F с преден навес получи златен медал в категорията  „Машини и инсталации за животновъдството“.

 

Иновативните подбиращи сеносъбирачи AIR Pick-up представляват крачка напред в технологията за събиране. Комбинацията от 7 патентовани технологии позволява прибиране на висококачествен фураж без навлизането на почва, камъни и пясък във фуража. Средните протеинови стойности за прибрани тревно-детелинови смески с помощта на технологията AIR са с 18,5% по-високи в сравнение с технологията на роторните сеносъбирачи. 

 

Изложбените площи на АГРИТОП впечатлиха и официалната делегация по откриване на селскостопанското изложение, водена от вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова и министъра на земеделието и храните г-н Кирил Вътев. Николай Стефчов, управител на Агритоп представи тенденциите, решенията и технологиите за добавяне на стойност в сектор Животновъдство пред министъра и членовете на делегацията.