Моля за съвет за създаване на малка ферма

 • I
  Искам да се занимавам с отглеждане на крави за мляко. имам сравнително нова построика от 350м2 смятам да взема 20 крави но не знам коя порода е добра за региона в който се намирам Бургаски . Какъв доилен апарат да си закупя и каква вана за охлаждане с какъв обем. колко средства ще са нужни за 1 категория ферма,след като имам построиката намирам се на края на селото на границата регулация - общо взето питам колко ще ми излезе и заслужава ли си. имам опитни хора в семеиството които ще се занимават с отглеждането.
 • V
  Колеги, напълно съм съгласен с мнението на колегата Мирчев, още повече, че в България законите се сменят по-често от сезоните и в различните области и общини , тълкуването им е в тясна зависимост от кефа на отделния служител.Според условията на Наредба №44, след 2007г., животновъдните обекти трябваше да бъдат изнесени извън населените места и да отговарят на съответните изисквания.Да, ама Не! В различните области е различно- на едно място не разрешават в регулация, на друго категоризират първа категория оранжерии, зимници и др. в дворовете.Получава се така, че с идиотските промени в нормативната база, непрекъснато се нарушават правата на отделни групи хора и аз се чудя , дали ще се намери юрист в България, който да се заеме и да осъдим най-после виновниците за непрекъснатите подигравки с хората на труда?
 • M
  Здравейте, предлагам Ви нещо ново и иновативно на пазара за ферми с малко производство на млечни продукти. Автоматична машина за преработка на мляко без технолог с уникално нисък разход на ел.енергия.С изготвен проект за технически и ветеринарно санитарните условия за производство на млечни продукти по наредба 26 ( имаме становище с примерен проект за Ваше улеснение). Технически характеристики на МИКА 250 I. Габарити: височина х широчина х дължина = 1750 х 1140 х 2150mm II. Тегло (празна машина): ССА 500 кг III. Изпълнение: inox AISI 304 IV. Напрежение: 1 х: 220 V / 50Hz V. Ел. мощност (от мрежата)Pmax = 2 KW, cos φ = 1(електрически предпазител 25 A) VI. Производителност например: бяло сирене - 30 т / год. (8 работни часа на ден) За повече информация можете да ми пишете на e-mail: [email protected] или на телефон - 0897 217 215
 • G
  kakva ferma be 4ovek?kakvi investicii?ne 4uva6 li 4e vsi4ki sme na 4engela?
 • M
  За огромно съжаление най-трудоемките сектори отново са не облагодетелствани и на ръба на оцеляването.Трябват спешни мерки и решения и точно вие потърпевшите трябва да бъдете инициатори на това.
 • S
  Съвети няма да Ви давам-още не съм толкова веща,като колегите,а и опитът ми не е колкото техния,но минах през цялата тромава бюрократична система,за да създам един трудоемък и вечно проблемен,откъм изрядност по европейски изисквания бизнес.Бих Ви препоръчала да изчетете нормативната документация за изграждането на кравеферма 1 категория.Което не значи,че следващата година тези наредби няма да бъдат допълнени и изменени.Обърнете внимание на наредба№44 и Нитратната директива.Искам само да отбележа,че първата година финансовият баланс е отрицателен по правило-колкото и да е добро менажирането на фермата и икономическото управление.Желая Ви много успех,търпение и ентусиазъм.
 • M
  колеги докато ние работиме някои кроят планове как дани мамят.
 • M
  В сектор мляко сега наистина е хаос,и особено за начинаещи не е за препоръчване.Споделяш че имаш обор и гледачи на които можеш да разчиташ,ако имаш паша в района си и възможност за производство на фуражи помисли за месодайното направление. Истината е че желаеш да стартираш животновъдство в трудни времена,затова добре премисляй всичко!
 • M
  За жалост и аз ще те разочеровам. Споделям изцяло мнението на Мирчев.Изискванията са непосилно големи и скъпи, а цената на млякото е смешно ниска и под себестойностт си. Няма как да вложиш пари за да покриеш изискванията, да продаваш млякото на цена удобна на мандрите и да си на печалба.
 • G
  Моето мнение е същото няма смисъл поне на тоз етап да хвърляш пари зада покриваш евро стандарти
 • M
  Не си заслужава да правиш каквито и да е инвестиции.Карай го през просото докато може.Тези,които влагахме средства да изпълняваме изисквания се оказахме излъгани в сравнение с терикатчетата,които си клатиха краката. На мен лично до гуша ми дойде да съм изряден и в същото време да виждам,как няма никакъв контрол и може всякак. Не се впускай в никакви скъпи инвестиции,защото само ще си повишиш производствените разходи и ще фалираш ти,а не тези,които доят със самоделна доилна техника,нищо не охлаждат,не влагат средства в дезинфектанти,не пръскат пари за торохранилища ами фекалиите си текат по улиците и т.н.

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

P

Нов животновъд

Здравейте на всички нов съм в агри. Бг и като цяло съм нов във животновъдството взех си дв...

93 0
P

Отглеждане в обор мнения

Здравейте,моля за вашите съвети. Имам 7дка от които 3,5 ще правя помощно стопанство. Въпро...

302 0
E

Разпределение на пасища

Относно разпределението на пасища,как се разпределя за стопанската година?За стопанската 2...

75 0
A

Стопанска година 20/21г

solun1: На 30.09.2021 г. е края й. Новата започва от 01.10.2021 г.

204 2
N

Централен млекопровод

Здравейте колеги искам да си поставя централен млекопровод. Да ми предложите фирми за монт...

155 0