Проблем със запалване на трактор Kubota B1500

 • K
  Здравейте,не мога да запаля трактор Kubota B1500. Дайте предложения за решаване на проблема.
 • А
  Колеги имам кубота м 135 GX-2,може ли някой да ми каже защо ми вдига градусите на водата като му закача по тежък инвентар,разбира се в допостмото за него инветар и гасне.Смисъл почти към червената стрелка отива и след това гасне,и няма палене докато не истине мотора.Идваха от кубота техници и нищо не установиха, казаха ми карай така,но закаво ми е голям трактор след като Неми върши работа.Моля ако някой има същия проблем да пише.
 • S
  Той колегата одавна сигорно си е решил проблема темата е от 2011 година.
 • M
  Колега,провери свещите и дали акумулатора има вода,ако не
 • I
  Колега, а случайно да знаеш какво е състоянието на подгревните свещи? Акумулатора, с който си го запалил с какъв стартов ток е бил? По принцип тези трактори /твоя, моя и другите внос от Япония на цена от 5000-15000лв/ не са първа младост. Моя е Кубота Л1-185 (цена-7800лв.) произведен 1987-1988г. и цената му беше 900$ видях го в японски сайт за трактори втора употреба. Ако свещите са още оригиналните/ което няма да ме изненада/ може и да греят ама по-бавно и слабо от необходимото?!
 • W
  белия пушек е на въздух,синия на масло а черния може да е на всичко от ремонт на матора до нафтова помпа!сменяш всички маркучи и дифтунки от резервоара до помпата и сменяш и филтрите!
 • K
  Всичко започна след като запалих трактора и работи около минута-две. След това смених акумулатора, защото не беше с неговия. От тогава не иска да пали, а при въртене на стартера излиза бял пушек от ауспуха. Горивния и въздушния не съм ги проверявал, но ще го направя тези дни. Проверих и до дюзите стига гориво.
 • I
  Колега скоро сменявал ли си горивния филтър? И ако да обезвъздуши ли системата? Виж горивопровода да ли не дърпа въздух, ако изобщо е от въздух в системата разбира се? Дай повече инфо - работил е до вчера а днес върти обаче неще да запали, трудно е палил през последната седмица, напоследък повече е пушил от нормалното при загрят мотор разбира се? То може много неща да са проблем. При мен се случи да ми сложат бензин в резервуара вместо нафта и ебаси филма се получи как не блокирах двигателя още незнам. Затова го подкарвай с оглед и проверка подред - 1.въздух в системата, 2. отвърти металните тръби към дюзите да видиш да ли качва помпата нафта при въртене на стартер. 3. Дюзите според мен не са/ щото не ми се вярва и трите да сдадат багажа/ 4.Погледни и въздушния филтър - ако поназнайваш английски има един сайт в щатите в който разискват проблеми с трактори кубота от най-старите до последните модели. Сайта е orangetractortalks.com преведено оранжевите трактори говорят
 • W
  Сега ако го мъчиш в студа пробвай със спрей ЕТЕР,да видим кво ще покаже!и по-кротко със стартера на моя БОЛГАР му сложих чешки с редуктор и на него пишеше НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 8-10СЕК.!ДА ВЪРТИ!Ти с тия минути........ по-кротко малко! Като въртиш на стартер пуши ли от комина и какво пуши!?
 • K
  Стартера върти...а акумулатора издържа около 2-3 мин преди да падне
 • I
  nafta i akomulatar sa6to
 • A
  Ами ти първо обясни точно какво става.Стартера върти ли .

Можете да добавите до максимум 4 снимки към една тема. Разрешени формати: jpg,jpeg,png. Минимален размер: 300х150

Редакцията на Agri.bg не носи отговорност за коментарите и призвовава потребителите да спазват Условията за ползване на сайта

Т-150

solun1: Възможно е филтъра на ск.кутия да е позацапан/позатиснат , може и клапана който поддържа...

98 1

Челен товорач АТОН

Иван: Здравей колега, имам го от около 2 месеца на ЮМЗ, изключително съм доволен. Ползвам го за...

245 1

Юмз пали на обратно

solun1: Здравей, да от центровката е. Провери белезите на ангренажа и помпата.

301 2

Гуми със вода

Колеги пълнители гумите със вода. Интересно ми е как е при транспорт не вили лашка водата...

403 0

Проблем с shibaura p155f

Здравейте. Притежаваме въпросния трактор shibaura p155f 15кс от около 5 години до сега дер...

271 0