Пръскачки  HARDIДатската компания HARDI (HARDI-International A/S) е световен лидер в производството на високо-производителни пръскачки от ново поколение. Пръскачките HARDI отговарят на всички изисквания на модерната селскостопанска техника за професионалисти и са много надеждни и приспособими към трудни условия.

В продължение на петдесет години HARDI разработва и произвежда само селскостопански пръскачки и оборудване, като всяка година подобрява своите продукти и въвежда на пазара нови модели и новаторски технологии. Така например, новата пръскачка COMMANDER е удостоена с 18 награди на най-големите международни селскостопански изложения в Европа. Милиони фермери в повече от сто страни по света, се доверяват на HARDI за прецизност при дозирането на пестициди върху своите посеви. Диапазонът от продукти HARDI включва целия списък на оборудване за пръскане: прикачни, навесни, градинарски, лозарски и самоходни пръскачки.

Тази година, фирмата HARDI отбелязва двадесет години, считано от датата на разработването и въвеждането на уникалната система за пръскане на въздух TWIN FORS. През тези две десетилетия, специалистите от HARDI усъвършенстваха възможността за прилагането на тази система до максимум. Към днешна дата, прикачните и самоходни пръскачки са оборудвани със системата за контрол на въздушния поток TWIN FORS с ширина от 18 до 36 метра. Системата TWIN FORS осигурява разпределението на въздушния поток по цялата дължината на крилото, а също така позволява да се контролира скоростта на въздушния поток и ъгъла на разпръскване. Може да се каже с увереност, че системата TWIN FORS увеличава производителността на пръскачките два пъти, има по-добро качество на покритието на растенията, както способност да извърши пръскане, когато скоростта на вятъра е до 13 метра в секунда. Освен всичко това системата TWIN FORS предотвратява загубите на работен разтвор.

{youtube}8h_Kea22ISo{/youtube}