Никога не знаем какво ще ни поднесе животът. Както работите в градината си ден след ден, оказва се, че може да не оставате незабелязани. Такава е историята на Джералд Стратфорд, който наскоро стана част от проект на световноизвестна модна марка, съобщават чуждестранни медии.  

Тайният живот на производителите на гигантски зеленчуци

През октомври 2020 г. Джералд пуска снимка на реколтата в градината си в социалната мрежа. Неочаквано за него, тя става много популярна и това му донася два пъти повече последователи, отколкото е имал дотогава – 280 000.

"Вече 10 години съм пенсионер и разполагам с много време. Бях професионален рибар, шампион на Великобритания през 1984 г. След това спрях с риболова, но се захванах с градинарство. Затова сега цялото си време посвещавам на него. Харесва ми да ям храната, която отглеждам", обяснява производителят.

В края на март на сайта Highsnobiety се появи създаден съвместно с мощна къща Gucci проект, посветен на екоколекцията на марката Off the Grid. В проекта се разказва за пътя на Стратфорд към успеха и любовта му към големите зеленчуци. На снимките мъжът позира в своята градина с храните, които произвежда, облечен в дрехи на Gucci.

По думите на Стратфорд отглеждането на зеленчуци го дарява със спокойствие, особено в тежки времена.

Ако ми е тъжно, отивам в градината, оглеждам я, плевя и настроението ми веднага се подобрява, разказва той.

Всеки ден Джералд се събужда около 7 часа, а през лятото и по-рано, закусва корнфлейкс или каша, изпива няколко хапчета и се насочва към градината си. "Винаги имам план. Когато лягам да спя вечер, знам какво ще правя на следващия ден", казва той.

Понякога Стратфорд прави компост, друг път сади семена, а наскоро е построил навес от преработени материали.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Най-богатият китаец се впечатли от смарт отглеждането на домати

Шест култури, от които може да направите чипс

Зеленчуци сякаш от друга планета