Проекти на осем детски градини в Добрич са одобрени за финансиране от кампанията "Чиста околна среда" на Министерството на околната среда и водите. Децата в тези заведения ще се учат на градинарство и екологичност, съобщават от Общината, предаде БТА.

Тя е на 25 години и има собствена биоферма

С подкрепата на кампания редица малчугани ще влязат в ролята на земеделци в специално изградени билкови градини. Освен лековити билки в тях децата ще отглеждат подправки, цветя

В детска градина "Звездица" ще бъдат оборудвани два павилиона на открито за наблюдение и изследване на растенията, птиците и други животни наоколо. Малките изследователи и в детска градина "Звънче" ще изучават природата и ще привикват да я пазят в нови образователни къщички на двора. Книжки за растителния и животинския свят пък ще достигнат до децата в екозанималня и екобиблиотека в детска градина "Радост".

“Чрез Предприятието за управление на дейностите по околната среда при министерството детските градини ще се сдобият и с уреди за игра и спортни съоръжения на открито, за да излизат с желание децата навън и да укрепват физически”, допълват от Общината. 

Проектите имат за цел за образоват и възпитат у децата отношение към природата, към благата, които земята дава и отговорността, която човек носи за тяхното опазване