Никога не е рано да развиеш силна страст към нещо. 9-годишният Муслех Саид Ал-Еряни е пример за това. Той се вълнува истински от биологичното земеделие, макар да живее в ОАЕ - страна, в която условията за фермерите са доста предизвикателни. Въпреки крехката си възраст, с подкрепата на своето семейство Муслех е превърнал семейната градина в зелен оазис, информира Khaleej Times.

Дамите в селското стопанство: Габриела Тодорова

Любовта на момчето към селското стопанство се заражда, когато е на три години и половина. По това време той често събира листа и растения. Започва да се грижи и за малка хидропонна градина. Сега след училище Муслех прекарва часове в грижа за културите, които отглежда - от рукола и магданоз до домати, чушки, моркови, картофи, патладжан и карфиол. Събраната реколта споделя със своето семейство и съседи. Времето за прибиране на реколтата всъщност е любимата му част. 

Радвам се да жъна това, за което съм работил упорито, и да мога да разпределя реколтата си, казва Муслех. 

Четвъртокласникът не се бои да се нацапа, редовно плеви, полива и подрязва. Вече е натрупал ценен опит. 

Понякога растенията не растат или продукцията не става за ядене, но аз продължавам да опитвам, докато успея. Селското стопанство те учи на търпение, споделя младият фермер. 

С подкрепата на баща си, който предостави земята и семената за стартиране, Муслех вече гледа напред към амбициозни нови земеделски проекти, които се фокусират върху отглеждането на редки вносни култури. Поставил си е амбициозна цел:

Искам да се занимавам със земеделие и да стана експерт в селското стопанство, управлявайки най-голямата ферма за зеленчуци и плодове един ден.


Вижте още:

Мениджъри от френски топ кооператив се възхитиха на български ферми с Монбелиард

На 28 години, а управлява ферма майсторски

Как се произвеждат ягоди, когато съсед ти е Турция?