Кризата, която пандемията от коронавирус предизвика, удари силно фермерите във Великобритания, независимо че на вътрешния пазар има голямо търсене на пресни зеленчуци, плодове, месо и риба, пише MeatInfo.

Кога и у нас? Вендинг машини за сирене и кашкавал

За да се справят с риска от сериозни финансови щети, британските производители на хранителни продукти намират иновативни начини за реализиране на продукцията в условията на карантина. Как? С помощта на вендинг машини.

Пример дава семейният фермерски магазин Thorneybank Farm Shop. Преди две години компанията инвестира в автомати за самообслужване.

С помощта на вендинг машини с охладителна система всеки фермер може да продава сирене, кашкавал, хляб, птиче месо, пресни плодове, зеленчуци и други. Всяка стока е опакована по грамаж и е разпределена зад стъклена витрина. Достатъчно е клиентът да избере номер на продукт, да заплати с карта и да отвори стъклената врата.

Ръстът на продажбите на фермерски продукти за периода на въведеното извънредно положение в страната е петорен.

Според някои фермери и предприемачи, които се занимават с производството на хранителни стоки, е дошло времето на този тип продажби. Те се надяват, че залагайки на екологично чисти продукти и преимуществата на вендинг машините, ще наблюдават ръст на продажбите и в бъдеще. Въпрос на време е примерът им да бъде последван от други фермери.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Да се насърчат директните доставки и на плодове и зеленчуци

Агроиновации: Къса верига на доставка на фермерско мляко в Гърция

Червен бутон „Българско производство“ на сайта на министерството