трактор KiotiПредлаганите леки и маневрени колесни трактори на южнокорейската компания Kioti Daedong, са разпространени в много страни и добре познати на фермерите. Те са подходящи за различни дейности в селското стопанство, в обществения и строителния сектор.

В България тракторите Kioti се продават от СД Драганови. Предлагат се четирите серии СК, LX, EX и DK. Тракторите от тези серии са оборудвани с двигатели с различни мощности, различаващи се по своите характеристики и собствено тегло. Тракторите Kioti се предлагат с кабини и без кабина, с реверсивна скоростна кутия, с възможност за използване на широк спектър от навесно оборудване.

Серия трактори Kioti CK

В серията СК са предлагат два модела трактори - Kioti CK22 и Kioti CK35 с 3-цилиндрови дизелови двигатели с водно охлаждане и мощност от 22 и 34 к.с. съответно. Двигателите отговарят на изискванията за ниска вредност на газовете EURO III. Собственото тегло е 890 и 1463 кг. По поръчка могат да се доставят с хидростатична трансмисия. Kioti CK22 има заден ВОМ с 540 об/мин, а Kioti CK35 има 2 избираеми скорости на задния ВОМ (540, 1000 об/мин).

Серия трактори Kioti EX

Серията EX на Kioti е представена от моделите EX35, EX40, EX45 и EX50 с 4-цилиндров дизелов двигател с мощност от 38, 41, 45 и 50 к.с. Всички модели са със скоростна кутия Creeper с 24 предни и 24 задни предавки и хидростатично кормилно управление. Трактори от серията EX на Kioti са с тегло 1900-2000 кг.

Кабината на трактор Kioti EX е оборудвана и с LCD цветен контролен монитор, който показва ВОМ скорост, моточасове, индикатор за подгряване и ниво гориво, оборотите на двигателя, неутрално положение на скоростната кутия, единична спирачка, 4-WD, зареждане, температура, налягане масло и др. Тракторите Kioti EX серия са оборудвани серийно с MLS клапан на навесната система, който позволява контрол на скоростта при спускане и заключване на ВОМ в неутрално положение, а също така силов, миксиран и позиционен контрол.

Серия трактори Kioti DK

Серията трактори Kioti DK включва 4 модела - DK451C, DK501C, DK551C и DK904С. Тракторите са с 4-цилиндров турбо дизелов двигател PERKINS с мощност от 45 до 92 к.с. и 16-степенна реверсивна скоростна кутия. Кабината е оборудвана с климатик, парно, чупещ волан, филтър за прах, вътрешно осветление, многофункционално цифрово табло и др.

За повече информация:
СД Драганови