Трактор Same Deutz Fahr - TTV 7.260Първият трактор на Deutz Fahr, който отговаря на изискванията на стандарта Tier IVi за борба с вредни емисии е TTV 7.260. Стандарта Tier IVi, който ще влезне в сила от 2011 и ще е задължителен за двигатели с мощност повече от 130 kW. Тракторът TTV 7.260 е оборудван с 6.1-литров, 6-цилиндров дизелов двигател Deutz TCD и DEUTZ Common Rail инжекционна система (DCR). За отработване на вредните газове, тракторът използва система на селективна каталитична редукция SCR (SCR - Selective Catalytic Reduction). Системата SCR, доскоро използвана само при автомобилите, напоследък намира все по-широко приложение и в селскостопанските машини.

Особеност при новия трактор на Deutz Fahr e, че в отделен резервоар се съхранява водния разтвор на урея, известен с търговското име AdBlue. Капацитетът на резервоара за разтвора AdBlue е 50 литра и е вграден в основния дизелов резервоар. Това количество разтвор AdBlue е достатъчно за около 10 часа работа на трактора.

С използването на технологията за селективна каталитична редукция SCR в своя нов трактор, Same Deutz Fahr начертават посоката, в която предприемат по отношение на двигателите, които разработват. Технологията за селективна каталитична редукция SCR има някои основни преимущества – SCR не възпрепятства работата на двигателя на трактора и с намалява разхода на гориво 8%, според от Same Deutz Fahr.

Same Deutz Fahr използват безстепенната трансмисия FZ S-Matic - комбинация от механични и хидравлични предавки осигурява плавно движение на машината. Тази трансмисия е взаимствана от трактора модел 630 TTV с мощност 203 к.с.

Над кабината на трактора TTV 7.260 е монтиран соларен панел с размер 0,6 кв.м, който произвежда достатъчно електрическа енергия, за да облекчи работата на климатичната система. Соларният панел захранва климатика, които поддържа температурата на околната среда и предотвратява прегряването, без да е необходимо да работи двигателят. При запускане на двигателя на трактора, климатичната система по-бързо достига температурата на комфорт в кабината.