комбайн MF Beta 7260Комбайните Beta на Massey Ferguson (Масей Фергюсън) могат да жънат различни култури при всякакви условия. Еднакво добре се справят със зърнени култури - боб, грах, слънчоглед, рапица, царевица и ориз. Работата комбайните от серията Beta е истинско удоволствие заради супер практичния им дизайн и лесното управление.

Серията комбайни Beta използват двигател Sisu common rail, с мощност от 305 до 330 к.с. и са подходящи за средни и големи стопанства. Целите на Масей Фергюсън при Beta са по-ниски текущи разходи с по-голяма производителност, качество и гарантирана надеждност.

Хедерът комбайните е с принудително подаване, като задвижването на ножа е тип „Шумахер”. Всичко това гарантира изключителна скорост на рязане. Автоматично се регулира височината на отрязване, в зависимост от повърхността, по която се движи хедера. Стандартно за всички модели комбайни се предлага системата за автонивелиране на хедера, което позволява работа при всякакви терени.

Обемът на бункера за зърно е 8200 л. при MF Beta 7260  и 9000 л.  при MF Beta 7270, а скоростта на разтоварване: 105 л./сек.

Комбайнът от серията Beta може да се похвали с уникалния ускорител на потока, който още повече увеличава производителността му. Сепараторът е ротационен, с разглобяема контра, което от своя страна улеснява поддръжката.

Помислено е и за комфорта на оператота. Както при другите комбайни на Масей Фергюсън, така и при серията Beta всички органи за управление са разположени максимално ергономично. Седалката е с въздушно окачване, стъклата са тонирани, кабината е шумоизолирана, с отопление и климатик.