Земеделски производител от окръг Констанца предлага готовата си продукция напълно безплатно. Всяка есен, в края на сезона, той прави жест към общността, към която принадлежи, и кани всеки, който иска пресни зеленчуци, да дойде и да си ги набере сам, пише Agrointel.ro.

Само на 7 години, а има кошери с 50 000 пчели

Стопанството се намира във Фантанеле, окръг Констанца. Тази година кампанията започна в края на октомври. Точно преди няколко дни семейната ферма обяви сезона на директното прибиране на реколтата от полето за открит.

В съобщението се посочва, че на разположение са чушки, патладжани и други зеленчуци.

Това не е първият жест от подобен род. За поредна година хората, които нямат възможност да закупят зеленчуци от пазара, може да се възползват от нея.

Както всяка година, в края на селскостопанския сезон предлагаме възможност на хора с ограничени финансови възможности или просто на тези, които искат да попълнят запасите си от зеленчуци за зимата, да дойдат и да берат безплатно от полето. Очакваме ви, пише администраторът на фермата.

Благородният жест има и друга страна. Наближава времето за оран. Фермерът не иска да хвърля готовата продукция, защото това е разхищение. Затова предпочита да я даде на нуждаещи.

Тъй като интересът е голям, беше наложено ограничение да бъдат взимани максимум по 30 кг зеленчуци на човек.

Попитан от потребители в интернет защо не продаде продукцията си на пазара, земеделският производител уточнява, че здравословни причини не му позволяват да го направи. Затова предпочита да я даде на всеки, който има нужда от нея.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Агрофитнес - какво представлява и за кого е предназначен?

Рядък овен бе продаден за 3700 евро

Рани - най-малката крава в света