Вероятно няма човек, който да не е любопитен да надникне във вътрешността на пчелен кошер. Това определено може да бъде ценен опит и за професионалните пчелари, не само за любителите. С изобретението на стартъпа IVRY-B вече има начин това да се осъществи. Компанията е създала елегантно и устойчиво решение, съобщава My Modern Met.

Биопчелар "изгоря" със субсидии заради пропуснат срок

Кошерът на IVRY-B е със заоблена форма. Той е изработен от здрав шперплат с прозрачен капак, който позволява на пчеларите да наблюдават света на пчелите, без да ги безпокоят.

Прозрачният кошер е лесен за сглобяване и позволява на пчеларите да отглеждат опрашващите насекоми с минимална намеса в естествения им живот. Той създаден, за да се побере на различни места, включително задни дворове, обществени градини, ферми и др. Лесно се поддържа и не изисква никакви специални инструменти. Част от сглобяването му включва поставяне на кръгли рамки с пчелна пита в дървената цевна основа на кошера. След като пчелите напълнят рамката с пчелна пита, пчеларите могат да я отстранят с нож или екстрактор за мед.

Прозрачният капак на кошера осигурява 180-градусов изглед на всичко, което се случва в него. Поликарбонатният материал, от който е изработен, гарантира, че температурата вътре остава регулирана и защитена от екстремни колебания на времето.

IVRY-B използва закръглена форма за конструкцията на кошера и рамките на пчелната пита, тъй като имитира естествената форма на пчелна пита, давайки на пчелите комфортна среда, в която те могат да виреят.




ВИЖТЕ ОЩЕ:

Робот мимикрира работата на опрашващите насекоми

Производител: Плащанията в пчеларството трябва да стават на реализирана продукция

Кой и защо пренебрегва пазарните мерки за пчеларите?