Испанецът Даниел Тренадо от Азуага е поредният пример, че животът може да те понесе в определена посока, но никога не е късно да се завърнеш към корените си. Докато всичките му познати са привлечени от града, един ден младият мъж, по образование биолог, решава да последва стъпките на дядо си. Става фермер и наедно с това проактивен инфлуенсър, съобщава El Periodo di Coextremadura. 

От първо лице: Как се продават разплодните животни в Ирландия

Даниел отива на полето през 2017 г., без кой знае какви познания. Благодарение на своята упоритост трупа опит ден след ден. Разпалва се и страстта му по земеделието. Само няколко години са му необходими, за да може да се прехранва с работа на полето. Превръща се и в популярен земеделец в социалните мрежи. Там биологът споделя загрижеността си към земеделския сектор. 

Тренадо се гордее с всеки продукт, който произвежда. Става известен през януари 2020 г. след серия от земеделски протести, в които разпалено защитава колегите фермери. 

33-годишният испанец изкарва прехраната си с отглеждане на шамфъстък и маслинови дървета. Отглежда и малко зърнени култури. От маслиновите дръвчета произвежда масло, което продава през уебсайта си. 

Много от хората, които се захващат със земеделие, не започват от нулата, а по-скоро поддържат или възраждат семейните традиции. Даниел е от тези, които решават да бъдат дейни. Той мобилизира всичките си умения, обучава хората и окуражава използването на иновации. Редовно организира курсове по резитба за производители на шамфъстък. В ръководството е и на кооператив от земеделски производители.  
 


Вижте още:

Музика в полето: Историята на един диджей, станал фермер

Ентусиазиран фермер отглежда една от най-скъпите култури в домашни условия

Десислава Кабурова: Капката пробива камъка не със сила, а с постоянство