комбайн VECTOR 450 TrackСпециално за Далечния изток на Русия, както и за регионите, където се произвежда ориз, Ростсельмаш разработи нова модификация на зърнокомбайна VECTOR 450 Track. Отличителната характеристика на зърнокомбайна е използването на гъсенична ходова част с гумени вериги.

През тази година ще бъдат пуснати първите прототипи на комбайна VECTOR 450 Track в базова комплектовка, а също и за жътва на ориз.

Промишленото производство на новият комбайн VECTOR е планирано да започне през следващата 2012 година. Близо 50 на сто от първата партида вече има своите клиенти.

Експертите прогнозират, че потребността от този модел ще превиши 250 броя годишно. VECTOR 450 Track ще бъде в търсен в Далечния изток на Русия и в регионите, където се произвежда ориз. „В този проект ние сме изпълнили желанията на нашите клиенти, които работят в трудни агро-климатични условия. При разработката на комбайна, взехме предвид международният опит и предложения, които имаме в този пазарен сегмент. Компанията постоянно инвестира в развитието на производството и създаването на нови модели и модификации на оборудване, търсени на пазара.” - подчертава маркетинг директорът на Ростсельмаш Заур Дишеков.

В сравнение с малкото аналози, в новия VECTOR 450 Track основно е заложен висок потенциал с прилагането на много новаторски идеи. Сред преимуществата му експертите посочват независимото окачване на опорните ролки, което осигурява плавният ход на комбайна по пътища с различни настилки и на полето, което е особено важно при жътвата на соя.

Специално за жътвата на соя конструкторите на Ростсельмаш са разработили хедър с худромеханична система за копиране на микрорелефа на полето, който може драстично да намали загубите. Управлението на комбайнът се извършва по обичайния начин - с помощта на регулируем волан.

Новият модел VECTOR ще бъде окомплектован с двигател, който има устройство, улесняващо запалването при отрицателни температури, характерни за сезона на събиране на реколтата в Далекоизточният регион.

При всичките се отличителни черти VECTOR 450 Track запазва основните дизайнерски решения от базовият модел от годините на излизането му, които се оказаха много ефективни.

След внимателно проучване, експертите са единодушни, че по технически решения комбайнът превъзхожда представените на пазара аналози.