комбайн DEUTZ-FAHR Зърнокомбайните от моделната линия 2013 потвърждават добре познатите производителност и надеждност на техниката DEUTZ-FAHR, а освен това и въвеждат нови технически решения, в частност новите двигатели от стандарта Euro-4.

Двата нови двигателя Deutz TCD L6 T4i – 6,1 литра 230 к.с. и 7,8 литра 395 к.с. – гарантират висока производителност на полето и най-добрата в своя клас икономия на гориво. Обемът на резервоара от серия 60 е увеличен до 750 л., като по този начин се увеличава интервала между зарежданията с гориво с 35% в сравнение с предишните модели. Резервоарът за течност AdBlue също е увеличен до 85 литра, с цел операциите по презареждането да бъдат по-ефективни.

За комбайните DEUTZ-FAHR 6090, 6090 HTS и 6095 HTS (с изключение на Balance), е разработен нов разширител на бункера, който увеличава капацитета до 9500 литра. Подобреното изпълнение на зърнения бункер с нова сгъваема стълба гарантира лесен, опростявайки работата по поддръжката.

Новата стълба има повече точки на опора в различните части на машината и осигурява комфортно и безопасно обслужване, като опростява достъпа до всички механични детайли.

Високата производителност на комбайните DEUTZ-FAHR може да се контролира още по-точно с новата система за контрол на вършачния апарат, която използва двойни сензори по цялата дължина му дължина и осигурява по-добра чувствителност за измерване на производителността на комбайна.

В допълнение, има още една важна разработка - нова транспортна колична за хедъра. Прикачването е по-лесно благодарение на новата автоматична система за сцепление и задните камери за наблюдение, насочени към точката на прикачване.

В заключение, трябва да се отбележи и комплектът камери, осигуряващ видимост от три различни гледни точки (разтоварващ шнек, камера за задно виждане, поглед върху точката на прикачване). Изображението се показва на голям 7-инчов дисплей.