Няма място за безпокойство относно състонието на есенниците, ако са подхранени с течни торове, дори и след няколко дни да е паднал сняг. Продуктите от третирането вече са проникнали в растенията и те по-добре ще се справят с неминуемо идващите неблагоприятни условия.
По-сложно е при посевите, които не са третирани, за да се спре процесът на жълтеенето. Според специалистите посевите трябва да се напръскат, но при следните условия: не трябва да има снежна покривка; температурата на въздуха трябва да е над 5 градуса и не трябва да се очаква рязко застудяване.
Нека фермерите да знаят, че най-подходящо време за третиране с листни торове е прилагането им с пролетното хербицидиране. Затова навременните мерки са от основно значение да се реши проблем, който тревожи зърнопроизводителите. Ако жълтеенето на посевите се предотврати, това ще се отрази на добивите - както на количеството, така и на качеството. / Монт-прес
Пръскането на посевите може да премахне жълтеенето на есенниците
Няма място за безпокойство относно състонието на есенниците, ако са подхранени с течни торове, дори и след няколко дни да е паднал сняг...

Правилен избор на подхоящия хербицид и интегрирана борба с плевелите
При химичната борба с плевелите трябва правилно да се направи преди всичко изборът на хербициди, които в определени дози да са безвредни за културното растение и ефикасни срещу преобладаващите плевели.

Листна плесен по доматите
Листна плесен по доматите се среща по-често по доматите, отглеждани в култивационни съоръжения, в районите близо до водни басейни и речни долини, където относителната влажност на въздуха е

Екскориоза по лозата
Екскориозата по лозата е широко разпространена в лозарските райони у нас и често се бърка с други болести. Причинителят на болестта екскориоза e гъбата Phomopsis vticola Sacc.

Отглеждане на сусам
Семената на сусама са богати на мазнини (50-65%) и между високомаслените култури той заема първо място. Сусамовото масло е с високи вкусови качества и се използува в сладкарската, консервната и други под отрасли на хранително-вкусовата промишленост.