Начинът на живот на 40-годишния Мехмет Хади Йълдъръм е способен да удиви и най-опитните пчелари. Мъжът се занимава с пчеларство от детските си години. Днес може да се похвали със способността да задържи на тялото си цял кошер пчели, пише Daily Sabah.

Пръсканията по време на цъфтеж не са единствената опасност за пчелите

Мехмет смята, че има специална връзка с пчелите. Именно поради това ужилването им не му създава никакъв дискомфорт.

Разказвайки за необичайния начин, по който общува с насекомите, той обяснява, че е научил как да поддържа емоционална връзка с тях. За това му е помогнал дядо му.

пчелар

Днес Йълдъръм използва различни методи, за да поддържа своите 600 кошера. Вече е в този бранш 20 години и може да се похвали с по 4 тона мед на година.

Не използвам защитно облекло и маски, докато се грижа за кошерите. Пчелите са сантиментални създания. Те не действат агресивно, освен ако не ги нараня, казва Мехмет. Той е убеден, че ужилването от пчели помага срещу болежки.

Често местим кошерите си в различни региони поради климатичното и растителното разнообразие. Ходим на местата, където са най-красивите цветя. Понякога сме изложени на ужилване от пчела по време на процеса на транспортиране. Аз обаче не чувствам никаква болка, защото съм имунизиран. Понякога усещането за ужилване от пчела е като лекарство. Облекчава болката ми, отбелязва пчеларят.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Животновъди и пчелари кандидатстват за помощ след природни бедствия

Дамите в селското стопанство: Виолета Байди

Пчелари се събират на национална среща в Беклемето