Пчелари и любители на пчелния мед се събират на ежегодната Национална пчеларска среща „Север-юг“. 58-ото издание е планирано за 20 август в планинския туристически комплекс „Беклемето”, съобщават организторите от Пчеларско дружество „Майка”- Троян, Пчеларско дружество „Лавандула” - Карлово, Община Троян и Oбщина Карлово.

Гласувайте: Запасявате ли се с торове навреме?

Началото ще бъде дадено в 10:00 часа с откриване и приветствия от официалните лица. Следват лекция на пчеларска тема и дискусия на общински и национални сдружения на пчеларите производители на мед с участие на председатели на общински дружества и членове.

Събитието ще бъде съпътствано от изложба базар. Важно е за изложителите да знаят, че се забранява продажбата на продукти извън пчеларството, пчелни майки се продават само от лицензирани майко производители и предлаганият пчелен мед трябва да притежава лабораторен сертификат за качество.

Поканата за участиее отправена и към производителите на пчеларски инвентар, кошери, восъчни основи, пчелни майки, пчелни продукти, издатели на специализирана пчеларска литература и други свързани с пчеларството дейности.

Краен срок за записване в изложбата базар е днес, 19 август. Допълнителна информация може да получите от Петър Мутафов на телефон 0889 778 252 или по имейл на [email protected].