В тази необичайна ситуация заради коронавируса, която обърка плановете на целия свят, ние от екипа на Агри.БГ продължаваме да сме рамо до рамо с българските фермери. Да ви информираме обективно и да ви държим в течение на случващото се в агросектора.

Кампания 2020: ДФЗ отговаря на въпроси на фермери

В разгара на пандемията последвахме призива да си останем вкъщи и в момента сме си устроили офис вкъщи. Работим от различни точки на България и се координираме в онлайн платформа, защото държим да запазим високата стойност на съдържанието и да гарантираме, че всички функции на сайта работят нормално.

Обстановката се променя с всяка минута, налагат се все по-рестриктивни мерки, обслужването в държавната администрация е изправено пред предизвикателства. От БАБХ отложиха редица проверки в животновъдните стопанства, от Министерството на земеделието въведоха регистрация на фермерите от разстояние, посещенията в Областните дирекции по земеделие вече са по график.

Работата на фермерите също е изправена пред изпитания. Възникват проблеми с доставки на семена, торове и препарати, с реализирането на продукцията на нашия пазар, с превоза на стоки навън, с намирането на работна ръка

Ние от Агри.БГ ще продължаваме да сме близо до вас, българските фермери, в тези несигурни времена. Ще следим как протичат електронното подаване на заявления за Кампания 2020, пролетната сеитба, преговорите за новата Обща селскостопанска политика, борбата с климата.

Ще се радваме да споделяте с нас какви трудности срещате в това извънредно положение, как се справяте с тях, как оценявате наложените от държавата мерки и най-вече реакциите на ангажираните със селското стопанство институции. 

Дръжте ни в течение на вашите проблеми, коментирайте, изпращайте ни сигнали. Нека заедно преборим чувството на безпомощност и да продължим напред.

Фермери, включете се в нашата анкета: Очаквате ли загуби заради коронавируса?

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Проект: Срокът за данъчни декларации ще се удължи до 30 юни

Фермери: Регистрация от разстояние по Наредба 3 - как се прави?

ЕК предлага: Срокът за заявяване на субсидии да се удължи с месец