Поредният рекорд в света на говедовъдството бе поставен в Испания. Там живее най-големият бик. Тежи повече от 2 тона, информира digi24.ro.

Най-скъпият овен в света бе продаден за 410 000 евро

Бикът, който се казва Почоло, е с височина сходна на баскетболист – около 190 см. Само за него собствениците му осигуряват 700 кв. метра.

Пончоло е на 10 години и е закупен през 2019 г. от ресторанта La Brasería de Cuéllar, към който има ферма за говеда.

Всеки ден чудовищно големият бик изпива 70 литра вода и изяжда 50 килограма царевица, соя, ечемик и пшеница, което е три пъти повече от останалите бикове във фермата.

Според изчисленията на собствениците на Почоло той ще става още по-голям. Догодина теглото му ще доближи 2400 кг. Тогава той ще бие всички съществуващи рекорди.

Съдбата му отсега е предопределена. Почоло няма да умре от старост. На опашка са се наредили желаещите да вкусят от месото му. И в момента списъкът с бъдещите клиенти на ресторанта продължава да набъбва. От начина, по който изглежда животното, може да се каже, че ще осигури около 250 кг котлети.

Биковете от порода Кианина са всеизвестни с впечатляващите си размери. Те доста често достигат тегло от 1800 кг и ръст дори над 2 метра. Говедата се отглеждат за месо. Кианина има дълга, над 2200-годишна история.

 

Кои животновъди са с най-голям шанс за субсидии по подмярка 5.2?

Текат проверки на развъдните асоциации

Овце порода Тексел