Откраднати от кошара в мездренското село Люти брод овце и агнета са гледани повече от месец и половина в друга община на близо 60 км разстояние. Стопанинът, чиято собственост са животните, се оплакал в полицията още на 22 февруари, когато от стопанството му изчезнали 12 овце и 10 агнета. От тогава до средата на април от Районното управление на МВР в Мездра извършили оперативно-издирвателни мероприятия и установили какво се е случило. Част от животните били намерени в село Габаре, община Бяла Слатина.

„Винаги ме е било страх и винаги съм на тръни по това време на годината. Тези кражби стават обикновено преди празниците, ама тези двамата са ударили даже и по-рано. Само не мога да разбера как, с какъв транспорт и откъде са минали с общо 22 животни?! Разстоянието по най-прекия път от Люти брод през Вировско и Върбица до Габаре е 57 километра, ама е с много завои и целият в дупки. Как не са изтрепали и животните, и себе си. Много нагла история!“, коментира Кирил Кирилов, който също отглежда овце.

Той недоумява и какви точно са били намеренията на крадците и кой е гледал животните от 22 февруари до сега.

„На 16 април е извършено претърсване в жилища  и имоти на две лица в село Габаре,  където са открити 16 животни /овце и агнета/, предмет на престъплението  в село Люти брод“, съобщи говорителят на ОД на МВР във Враца Красимир Василев.

Каква е съдбата на останалите 6 животни също не е ясно. Двете лица са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.