С амбициозна задача се е заел румънският актьор Драгош Букур. Наскоро той взе важно решение, което пряко засяга земеделския сектор в страната. Букур реши да се откаже от градския живот заради парче земя на село и трактор. В момента текат последните строителни дейности по строежа на къщата му и предстои монтаж на фотоволтаични панели, пише Phonline. 

Пет от най-известните агроинфлуенсъри в Tik Tok

Звездата от шоуто "Мечти под ключ", обявен през 2010 г. за най-проспериращ млад актьор в Европа, ще документира процеса на преместване от града на село, представяйки на феновете предизвикателствата и решенията, свързани с този преход.

За Драгош Букур промяната е приятно бягство от хаоса в столицата и тълпата от хора. В провинцията, заобиколен от природата, с него ще заживее цялото му семейство. 

За да документира този етап от живота си, актьорът води влог. Там публикува кадри от строежа на къщата, която е почти готова. Проектът на Букур в YouTube, "Rurality Show", ще разкрива пред зрителите реалността на живота на село и ще насърчава устойчивите технологии.

Роден съм в Букурещ, израснал съм в Букурещ. Предполагам, че не съм единственият, който мечтае да намери място за почивка, място, където да презареди батериите си, може би да има овощна градина, може би да отглежда животни, да намери място, където да остави децата си да играят на спокойствие, без да се страхува, че кола ще ги прегази. Тази мечта за мен е на път да се сбъдне. Реших да стана селянин – инфлуенсър, заявява тв звездата.

Драгош Букур с ентусиазъм създава видео съдържание на земеделска тема. Той е в етап от живота си, в който осъзнава, че щастието за него не представляват елегантни дрехи или луксозни коли, а широки дрехи, гумени ботуши и трактор, който кара по пресечен терен.

Целта на "Rurality Show" е да покаже на хората автентичния селски живот, където актьорът изживява предизвикателствата на прехода от градския живот към провинцията и търси устойчиви технологични решения, за да живее в модерен стил. В първия епизод на влога Букур разказва за процеса, чрез който се стреми да постигне енергийна независимост. Домът му не е електрифициран и затова търси фирма, която да монтира соларни панели.
 



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Български фермер прилага иновации в отоплението и напояването

Млади фермери направиха подкаст, за да покажат, че и в България може да има успех

Дамите в селското стопанство: Моника Небеска