Тази година Super Bowl, финалът на първенството на Националната футболна лига на САЩ, привлече вниманието на милионите почитатели на спорта. Мачът, който се провежда всяка година в края на януари или началото на февруари и противопоставя шампионите на Националната футболна конференция и Американската футболна конференция, постави в светлината на прожекторите американска семейна ферма. Тя се появи в рекламната пауза, за която се знае, че всяка секунда струва солидно състояние, пише Agrointel.ro.

Дамите в селското стопанство: Айше Мурат

Защо ферма от щата Илинойс се появи по време на най-гледаното спортно събитие на годината?

Видеото, което бе излъчено, е създадено специално за кампанията “Не сме 96-те процента”. Тя цели да насочи вниманието на обществото към факта, че 96% от фермите в щата Илинойс са семейни, а не собственост на корпорации. Местната фермерска организация поставя акцент върху значимостта на семейните ферми.

Коя е фермата в рекламата?

В рекламната пауза зрителите видяха семейството на Чад Бел и съпругата му Британи. Заедно с тях бяха и децата им Амелия и Чарли. Чад е шесто поколение фермер. Той отглежда свине и произвежда царевица, соя и пшеница.

За нас е голяма чест да бъдем част от тази кампания. Много се радвам да помогна за насърчаването на семейните ферми в Илинойс и да направя каквото мога, за да помогна на другите да разберат, че ние сме едно от фермерските семейства, които все още оцеляват, казва Чад Бел.

Рекламата, която е създадена от Сдружението за семейства на ферми в Илинойс, отбелязва старта на кампанията „Ние сме 96-те процента“. Тя включва кадри, заснети в повече от 25 семейни ферми в целия щат. Тя цели да осведоми жителите на Илинойс, че 96% от фермите в щата се управляват от семейства като това на Бел.

В селското стопанство съществува голямо погрешно схващане, че семейната ферма е изчезнала, че сега всичко е свързано с корпоративно земеделие и че нещата не са такива, каквито са били. Да, селското стопанство се промени. Фермите станаха по-големи и има по-малко фермери, но в крайна сметка по-голямата част от фермите все още са семейни, дори и да изглеждат малко по-различно днес, казва Бел, чието семейство обработва земите на източния окръг Мърсър от 1960 г.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Равносметка: Само с животновъдство един малък фермер не може да се издържа

Фермер обяви награда за залавянето на крадци на бали

Пчеларска семейна ферма в Шуменско намира прекия път към клиента