JCB 8310 Fastrac от новата серия трактори JCB 8000 ще бъде показан за първи път в България от фирма Оптиком на БАТА АГРО 2012

трактор JCB 8310 Fastrac Консумацията на гориво при тези бързи трактори е намалена с 10%. Това се дължи на новите двигатели SISU, отговарящи на еко-нормите Tier 4 Bi.

Новият трактор JCB 8310 Fastrac е оборудван с 8,4 литров двигател SISU и безстепенна трансмисия V-Tronic. Трансмисията е с изцяло нов софтуер, който гарантира плавната й работа. Снабдена е и с круиз контрол, за максимално удобство на оператора. Охлаждащата система е подобрена, което допринася за по-лесния сервизен достъп и изключително лесно почистване.

Към оборудването на трактора е включена стандартно и новата JCB Live Link сателитна GPS система, която е свързана с хидравликата за автоматично управление на трактора и контролира безопасността при движение с висока скорост, като освен това дава възможност за дистанционно следене и управление на машините. Сервизният достъп до хидравличния резервоар, измиващата течност, акумулаторите и спирачната течност на трактора е подобрен също. В новия трактор JCB 8310 кабината е изключително просторна, с пасажерска седалка в пълен размер. Контролните уреди са интуитивни за управление, с удобен джойстик. Всички основни параметри за работата на машината, включително пълно автоматизиран режим на работа, както и автопилот при транспортно положение могат да се задават от новия тъч-скрийн дисплей.

Водачът може да зададе желаната работна скорост и интелигентната компютърна система ще я поддържа автоматично при оптимална синхронизация работата на двигателя, трансмисията и хидравликата. Съществува и изцяло нова тракшън система, която е с активно окачване на колелата и електронен контрол против буксуване в полето и поднасяне на пътя. Тази тракшън система е автоматично синхронизирана с оборотите на двигателя, което помага за стабилизирането и нормалната работа на машината.

Скоростта, която могат да достигнат новите трактори JCB Fastrac е максимално до 70 км/ч. Тракторите са оборудвани и с новата електронна-спирачна система EBS, която замества познатата досега ABS система. Машините са снабдени вече с по-мощен алтернатор, който осигурява едновременна работа на всички работни светлини и електроника.

За допълнителна информация посетете сайта на Оптиком и БАТА АГРО.