Тези дни двама млади предприемачи, съоснователи на базирана в Ричмънд компания, предлагаща екологични технологии и техники за отглеждане на закрито, влязоха в реномирания списък на Forbes 30 Under 30 в категорията за социално въздействие, писа Richmond.

Емин Емин: Със земеделие гладен няма да си, но богат няма да станеш

Греъм Смит и Александър Олесен основават Babylon Micro-Farms през 2017 г. Тогава те са студенти в Университета на Вирджиния. Като част от обучението си започват да създават технология за изграждане на евтина микроферма за бежанци.

Днес компанията им произвежда оборудване, което може да се управлява дистанционно и е предназначено за отглеждане на билки, зеленчуци и зелени салати.

„За мен е чест да бъда включен в тазгодишния списък на Forbes 30 Under 30 заедно с моя партньор“, казва Олесен в изявление.

„Ние изграждаме Babylon Micro-Farms заедно от близо 6 години. Фантастично е да видим работата ни призната сред толкова уважавана група хора, които изпълняват своята роля за изграждането на по-устойчиво бъдеще”, допълва той.

„Нищо от това не би било възможно без фантастичен екип, работещ неуморно, за да превърне Babylon Micro-Farms в реалност“, казва още Смит.

Компанията нарича своя продукт „най-лесната за използване хидропонна микроферма“, която позволява целогодишно отглеждане на пресни продукти. Той съчетава кутиите за отглеждане от прозрачно стъкло с приложение за отглеждане, което използва сензорите в тях, за да наблюдава условията и да прави корекции.

Според Forbes, вертикалните микро ферми на Babylon позволяват на потребителите да отглеждат зеленчуци като марули два до три пъти по-бързо, като същевременно използват 90% по-малко вода, отколкото отглеждането на открито.

За момента компанията оперира в 30 щата. Основните й клиентски бази са в области като корпоративни заведения за хранене, студентски заведения, места за събития и гостоприемство и общности за възрастни хора.

По-рано тази година Babylon пусна нов продукт, наречен "the Galleri". Това е изцяло нова микроферма с подобрен сензорен масив, лесна за почистване тава и система за контрол на водата, задвижвани от новия BabylonIQ на компанията - нейната платформа, предназначена да управлява децентрализирани, автоматизирани микроферми.



ВИЖТЕ ОЩЕ:

Отглеждане на кълнове и поници - откъде да започнете

Микроферма издържа семейство с пъдпъдици

Агроиновации: Как работи една автоматизирана оранжерия