Добре познатият на мнозина Google Translate прави възможен и бърз преводът от различни езици. Скоро, благодарение на Chat GPT, ще можем да разберем и какво казват кравите. Изкуственият интелект, заложен в основата на бота, ще превежда мученето, пише френското издание Web Agri.

Интернетът на Илон Мъск дава нов живот на селските местности

Планирано е до 2024 г. в софтуера да бъде включен превод от мучене на желания език. Тук идва следният въпрос - на един и същи език ли говорят всички крави?

За да пусне такъв инструмент, технологичната компания дешифрира десетки хиляди мучения на крави, юници и бикове в 12 различни страни, включително Франция.

Според Chat GPT кравите не говорят един и същ език. Френските крави например мучат с различен акцент от тези в Испания или Индия. Не е изключено животните да имат регионални диалекти, идиоми или псувни, специфични за тяхната култура. Може дори да се подиграват на други крави, които говорят зле техния език, както понякога правят хората.

За момента само изследователи на Inrae са имали достъп до бета версията на преводача, по-специално станцията Inrae в Le Pin в Орн. Има доста път да се извърви до постигането на наистина работещ инструмент.

Преводачът не превежда цели изречения, а само ключови думи - например “трева”, “ядене”, “предпочитан”, “отличен” и т.н.

 


ВИЖТЕ ОЩЕ:

Теленце Холщайн се спаси заради необичайната си окраска

Топ американски спортисти започнаха да инвестират в земя

Пет от най-известните агроинфлуенсъри в Tik Tok