Посетителите на ферма за кози в източната част на Япония влизат напълно безплатно, ако се ангажират да се грижат за козлетата. Всеки, решил да се възползва от промоцията, трябва да погушка животните, докато те миловидно спят в обятията им, пише malaymail.com.

Хуманното отношение идва с едногодишни ангажименти, GPS тракери и борба с антибиотиците

Инициативата, която е в ход до 15 юни тази година, цели да привлече хората към неволите на дребните селскостопански животни, които не получават достатъчно внимание от своите родители. Тя пожъна сериозно внимание в социалните мрежи, след като жена посети фермата и публикува видео с козлетата. То събра за кратък срок над 36 000 харесвания.

Според управата на фермата инициативата е насочена към подобряване на живота на козлетата, които имат сериозна нужда от внимание и грижа.

Хидео Кувава, който управлява стопанството, решава да прибегне до този подход, след като чува коментар на посетителка. Тя държала в ръцете си едно козле и споделила, че много й липсват прегръдките от времето, когато дъщеря й била бебе.

Ако тя може да гушка козле, което има нужда от любов, полза от това може да имат и двете страни, решил Кувава.

Според него, козите имат силни родителски инстинкти. Затова е трудно малките да бъдат отделени за дълъг период от време от родителите.

Козлетата може да бъдат гушкани докато спят, когато са на около един месец. Това е преживяване, което е ограничено във времето.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Млад фермер пасе овцете с дрон

Дамите в селското стопанство: Борислава Коева

Нигерийската коза, чиято цена достига 15 000 долара